IZVJEŠĆE/FOTO: Wolves In The Throne Room u Vintageu – ono kad predgrupa uništi glavni bend
16. studenoga 2017.
Music Box (9994 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Wolves In The Throne Room u Vintageu – ono kad predgrupa uništi glavni bend

Iako se radilo o black metal koncertu s relativno novijim bendovima, prvo što me iznenadilo je broj starije garde i thrash death fanova među posjetiteljima koncerta.

U priči s nekima od njih skužio sam da je većina došla zbog predgrupe. Nakon nekoliko odsviranih (ili bolje rečeno provozanih) pjesama skužio sam zašto. Wiegedood ubiše!!
Radi se o mladom black metal bendu iz Belgije, koji su me, s ne baš nekim light showom i bez skoro ikakvog scenskog nastupa, svojom svirkom ostavili paf. A to je u današnje vrijeme, nakon stotina koncerata, zaista teško postići.
Bend je podsjetio na Enslaved iz mlađih dana, ali brži, agresivniji, fluidniji. Nemam dosta riječi hvale za ove dečke, vidi se da to što rade i žive, te vjeruju u to. Live nastup je bio savršena uvertira za glavni bend večeri. Bar sam tako mislio.

Nakon poduze pauze i sad potpune scenografije koja, moram priznati, izgleda impresivno, pojavili su se mračnjaci iz američkih planina, Wolves in the Throne Room. Nakon neke seanse ili intra ušli su u prvu pjesmu. Super je krenulo, zvuk je bio čisto ok, počelo je nositi, ali se na moju veliku žalost sve to razvodnilo u pretjerivanje s atmosferskim dijelovima, droneom, doomom ili čim već. Jednostavno je falilo “zabijanja čekićem”, finale nikako da dođe. Ima tu sjajnih dijelova, ljudi su očito ufurani u svoju mjuzu, ženska za klavijaturama daje poseban štih cijeloj priči, ali mjuza zbog koje sam došao, jednostavno me nije uhvatila.

Načuh komentar – “ovo je metal bend i za one koji ne slušaju metal”. Što nije daleko od istine. Vokali su rijetki, ima puno tih nekih post BM elemenata i to nije bend koji pamtim od prije 5-6 godina. Zamjerki na koncert nemam, bilo je ovo doista novo iskustvo, čuti dva benda koja se baš ne mogu vidjeti često u Zagrebu, ali moram priznati da je predgrupa ukrala koncert, dok je show svakako pripao Wolvesima.

Za sve black metal fanove – čekirajte Wiegedood!

Foto: Manuel Perlić