Fantastičan Adam Nussbaum’s Leadbelly Project za kraj 3. Backstage Live Pula Festivala
2. listopada 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Fantastičan Adam Nussbaum’s Leadbelly Project za kraj 3. Backstage Live Pula Festivala

Koncertom četvorice virtuoza koji su predstavili Adam Nussbaum`s Leadbelly Project, završen je 3. Backstage Live Pula Festival.

Adam Nussbaum na bubnjevima, Steve Cardenas i Nate Radley na gitarama, te Ohad Talmor na saksofonu, predstavili su publici u INK Pula glazbu legendarnog Leada Bellyja u novim aranžmanima. Lead Belly je Adama Nussbauma nadahnuo još kao dječaka, počevši od samih naslovnica albuma pa nadalje. Mnoge je iznenadilo što u postavi benda nema basista, ali Adam Nussbaum je i za to imao objašnjenje – htio je istražiti nešto novo i predstaviti glazbu uz dvojicu gitarista, što je ukupno 12 žica koliko je imala i gitara koju je svirao Lead Belly. Sudeći po reakcijama publike i pozivu na bis, projekt je oduševio i publiku.

Foto: Davor Hrvoj

Glazbenici su prije koncerta uživali u ljepotama Pule i gastronomskoj ponudi što su rado podijelili i sa svojim pratiteljima na Instagramu.  U sklopu 3. Backstage Live Pula 2021 održana su 4 koncerta –  nastupili su Forq, Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley, The Dan Tepfer Trio i Adam Nussbaum’s Leadbelly Project! Publika je tako imala priliku uživati u vrhunskim izvedbama inozemnih glazbenika. A to je u posljednjih godinu i pol uistinu bila rijetka privilegija zbog ograničenih putovanja i pandemije koronavirusa. Uz to, glazbenici su preko svojih društvenih mreža u svijet poslali divne razglednice iz Pule.

Foto: Davor Hrvoj