Šibenik ponovno priprema najluđi doček Nove godine uz Dubiozu kolektiv
21. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Šibenik ponovno priprema najluđi doček Nove godine uz Dubiozu kolektiv

Da temperature na dočeku 2015. nisu bile toliko uvjerljivo ispod nule, u šibenskom Docu na Dubiozi kolektiv bilo bi dvostruko više posjetitelja no što ih je bilo.

A bilo je najviše što je Dolac zapamtio. Otada nije prošlo puno, ali se promijenilo mnogo. Šibenik je postepeno izgradio reputaciju jedne od  najpoželjnijih i najperspektivnijih destinacija, a Dubioza Kolektiv se od regionalne atrakcije prometnula u europsku, da ne pretjeramo i kažemo – svjetsku. Od te točke, 2015., kad su se s Dubiozom prvi put sreli, a i rastali, momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punck/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i na kraju – nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred, kako kažu, čak sedamnaest tisuća posjetitelja od kojih su svi složni – Dubioza kolektiv nikad nije bila jača!

Takva Dubioza vraća se u Šibenik, samo ovoga puta, umjesto u Dolac – direktno na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, dupkom napuniti. Ove godine taj zadatak povjeren je Tvrđavi kulture Šibenik, koja će, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, biti organizatorom novogodišnjeg dočeka na Poljani.

Tvrđava kulture Šibenik se, kroz više od stotinu organiziranih događanja, profilirala kao generator kulturnih i zabavnih sadržaja na svjetskoj razini, a jedan je od glavnih nositelja pozitivnog imagea koji je, u samo nekoliko godina Šibenik svrstao uz bok nacionalnim, urbanim središtima.

“Uspješno su odradili i najzahtjevnije produkcije domaćih i stranih glazbenih imena, stoga je ovakav slijed logičan –  najbolji produkcijski tim za najbolji doček Nove godine! Budući da intenzivno radimo na produljenju programske sezone koja se u glavnini odvija u ljetnim mjesecima, posebno me veseli činjenica da će naša koncertna sezona 2017. završiti tek u jutarnjim satima prvog dana 2018. godine”, kazala je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, ustanove koja upravlja šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone.

Gradonačelnik Grada Šibenika, Željko Burić zaključio je: “Obećali smo svake godine biti bolji, dizati postavljene ljestvice i u potpunosti ostvariti potencijal Šibenika kao poželjne destinacije i u zimskim mjesecima. Naravno, ne odnosi se to samo na doček Nove Godine, za kojeg nema spora da će privući velik broj gostiju te na Poljanu izvući i brojne naše sugrađane, već se odnosi i na uspješan projekt jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj – Adventure, koja je u kratkom vremenu postala omiljena gradska manifestacija, prepoznata na nacionalnoj razini”.

I stoga je odgovor na: Opet Dubioza? – Da, opet Dubioza. Doduše, još bolja Dubioza u još  boljem Šibeniku. Jedino što je od 2015. ostalo isto jest činjenica da Šibenik opet ima najbolji doček u Hrvatskoj.

Izvor: svmihovil.sibenik.hr

Foto: Nikola Knežević