Skip to content Skip to footer

IZVJEŠĆE: Kanda, Kodža i Nebojša – prekinuta stvarnost subotnje večeri

Nakon nedavnih koncerata u Ljubljani i Rijeci, zagrebačka publika imala je u subotu priliku doživjeti live nastup poznate srpske grupe KKN, to jest, Kand, Kodža i Nebojša.

U dobro popunjenom malom pogonu Tvornice kulture KKN su održali tek svoj drugi koncert u Zagrebu, što pomalo čudi pošto bend djeluje već dugi niz godina. U prvotnom sastavu počinjao je s djelovanjem 1991. godine, na čelu s Oliverom Nektarijevićem. No nakon objavljivanja trećeg albuma i dugogodišnje koncertne karijere prestaju s radom deset godina kasnije, nakon oproštajnog koncerta u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Ubrzo nakon toga pjevač i frontmen prvotnog KKN-a, Oliver Nektarijević okuplja novi bend pod istim imenom. Kao najdugovječniji član i jedini koji je bio aktivan u svim etapama Kande, Kodže i Nebojše, Oliver Nektarijević svojim unikatnim glasom i velikom karizmom neizostavan je faktor u u svim pjesmama i daje im njihov specifičan zvuk.

Već od samog početka koncerta uspostavio je prisnu komunikaciju s publikom te je komentarima i pošalicama između pjesama održavao veselu i ugrijanu atmosferu do samog kraja nastupa. Uz izbor hitova hvaljenih albuma, tijekom dvosatnog nastupa publika je mogla čuti i singlove «Prekidi ponovo» i «Jamaica» koji su objavljeni u iščekivanju novog studijskog albuma. Sudeći po ovacijama na pojedine naslove okupljeni su bili itekako upoznati s repertoarom, usprkos rijetkom pojavljivanju benda na našim prostorima. Publika je bila raznolika pa se tako moglo vidjeti zaljubljene parove, roditelje s djecom i zagrižene fanove u prvim redovima s kojima je Nektarijević nekoliko puta i nazdravio. Instrumentalni dio izvedbe nikako ne zaostaje za vokalnim, već zajedno postižu svemirski zvuk, posebice kada su u pitanju solaže na gitarama. Iznimno dobra komunikacija s publikom i vrsna tehnička potkovanost članova dobitna je kombinacija u svijetu rocka, a KKN odaju dojam veterana kojima to sve uspjeva bez prevelikih napora. Ako je suditi po reakcijama okupljenih, interesa za daljnje prekidanje stvarnosti definitivno ima pa se nadamo da momcima iz Kande, Kodže i Nebojše ovaj put neće trebati toliko dugo da nas počaste novim nastupom.