Poznate predgrupe i satnice za pet koncerata Buč Kesidija u Zagrebu
22. rujna 2021.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Poznate predgrupe i satnice za pet koncerata Buč Kesidija u Zagrebu

Grupa Buč Kesidi dolazi na rekordnih pet nastupa u dvorište zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti od 24. do 29. rujna, a svaku večer prije njih nastupit će i različite predgrupe.

Synth-pop duo pocket palma nastupit će prije dvojca Buč Kesidi u petak 24. rujna. Dan kasnije, u subotu 25. rujna, svoje synth zvukove i sanjive melodije donosi Fantom. U nedjelju, 26. rujna, na pozornicu se penje možda i najbrže rastući domaći pop rock bend BluVinil dok u utorak 28. rujna dolazi mladi izvođač Luka Rajić.

Poznata je satnica koncerata koja je ista za svaki dan. Ulaz dvorišta ALU otvara se u 19:30, a u 20:30 na pozornicu se penju predgrupe, dok je nastup dvojca Buč Kesidi svaku večer na rasporedu od 21:30.

Bez sumnje najznačajnije regionalno novo ime na sceni u zadnje dvije godine, pančevski indie dvojac Buč Kesidi, proizveo je ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na ljestvice najboljih godišnjih albuma, objavljenim i na ekspresno rasprodanom vinilu. Kritika hvali glazbu i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako sebe nazivaju, opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Buč Kesidi je nedavno objavio “Nebitna (…ne mogu da)”, a spot je isječak iz koncertnog filma “Euforija uživo” u kojem uvode u svoj glazbeni svijet. Buč Kesidi u dvorištu ALU u Ilici 85 će održati pet koncerata, od kojih su čak tri već rasprodana. Po prvi puta od 80-tih i kultne serije koncerata grupe Azra u Kulušiću jedan bend će nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu. Prve dvije svirke rasprodale su se za manje od 10 sati, a njima se uskoro pridružila i treća, stoga su dodana još dva datuma u istom prostoru – 28. i 29. rujna.

Oba dodana koncerta su u limitiranom kapacitetu od po 400 ulaznica. U prodaji su po cijeni od 80 kn na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta će cijena iznositi 100 kn.

Foto: Vedran Levi