Lačni Franz objavili novi album na hrvatskom jeziku – “Akustična pusa”
26. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Lačni Franz objavili novi album na hrvatskom jeziku – “Akustična pusa”

Legendarni slovenski bend Lačni Franz, na čijem čelu je pjevač i tekstopisac Zoran Predin, objavio je novi studijski album na hrvatskom jeziku “Akustična pusa”.

Novo izdanje donosi 10 pjesama koje će idući tjedan u nakladi Croatia Recordsa biti objavljene i na slovenskom jeziku, a pod nazivom “Nova nebesa”.

Prvi singl s novog albuma bila je punokrvna rock pjesma “Kada smijem se u snu” objavljena još u srpnju ove godine, a tada je Predin na sljedeći način objasnio ideju za tu pjesmu: “Skoro svaka djevojka mašta o tome, kako će jedne noći doći pravi gusar po nju, odvesti je na svoj otok sreće i tako spasiti od dosade. Kroz ‘gusarske’ refrene odajemo način na koji se to može obistiniti”. Nova pjesma ljubavne tematike u kojoj se osjetila duhovitost i ironija, označila je nastavak rada čuvenog, ali pomlađenog benda koji se diskografiji vratio 2016. godine, nakon pauze od čak 22 godine. Nedavno objavljeni singl “Koji s vjetrom pjevaju” označio je početak proizvodnje novog albuma za koji je u potpunosti glazbu i tekstove napisao Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal. Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma “Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa.

Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih godina, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora koji značajan broj svojih sjajnih nastupa održava upravo u Hrvatskoj, uz osobito zapažene suradnje s Arsenom Dedićem. Upravo iz tog razloga hrvatska publika oduvijek ima posebno mjesto u njegovom srcu pa će shodno tome i novi album hrvatski obožavatelji zasigurno objeručke prihvatiti.