Jinxi “easy prolaze kroz čitav stres”!
29. studenoga 2017.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

Jinxi “easy prolaze kroz čitav stres”!

“Easy prolazim kroz čitav stres, ne uklapam se ja u sav taj mess”, zna zapjevati Dubioza kolektiv i na to nas je podsjetila nova pjesma grupe Jinx – “Easy”.

A da pojasnimo takvo prisjećanje, odnosno naslov. Jinxi su bend koji se ne uklapa u okvire hrvatske glazbe, štoviše odavno ih je prerastao i od 1993. (tada su osnovani) do danas smatramo ih jednim od najboljih hrvatskih bendova.  Posljednji album Jinxa‘POGREBI & POMIRIŠI’ već pola godine zabavlja kritičare, ali i publiku. Svi se slažu da je novo izdanje još jedan highlight benda besprijekorno odsviranih i produciranih osvježavajućih tonova koji se miješaju s nostalgijom njihova djetinjstva.

Sada je vrijeme za još jedan spot i to za pjesmu “Easy”. Pjesmu je miksao veliki Mark Saunders (David Bowie, Cure, Neneh Cherry, Echo & the Bunnymen i dr.), a kao svojevrstan kuriozitet vrijedi spomenuti i da je ovo prva pjesma Jinxa u njihovoj dugogodišnjoj karijeri u kojoj se ionako mnogoljudnom  bendu priključio još i gudači kvartet.

Spot potpisuje Ven Jemeršić, slovenski režiser, glazbenik i pjesnik koji je s Jinxima već surađivao i u spotovima  “Na zapadu” , “Da smo se voljeli manje” i “Maradona”, svaki put na obostrano zadovoljstvo i što je još važnije na zadovoljstvo publike.

Točno dvadeset godina od izlaska prvog velikog hita Jinxa “Smijem se” poslušajte i pogledajte “Easy”…“polagano … zar žurimo kamo?”

Foto: Demjan Rožman