Interpretator anđeoskog glasa, Božo Vrećo, objavio pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu”
5. prosinca 2017.
Music Box (9904 Članci)
Podijeli

Interpretator anđeoskog glasa, Božo Vrećo, objavio pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu”

Interpretator anđeoskog glasa, autor sevdalinki, persona koja plijeni svojom pojavom, princ sevdaha – sve je to Božo Vrećo i puno više od toga.

Hrabro koračajući kroz život prostorima čiji duh oživljuje kroz svoje interpretacije i autorske pjesme, Božo Vrećo na svojim plećima nosi svu bol, melankoliju i čežnju naroda do kojih dopire jezik na kojem stvara. Ali on ruši i tu barijeru – sevdah je dobio ambasadora čij glas ujedinjuje, a ne razdavaja, glas koji pobuđuje ljubav koja nam je danas i više nego potrebna, glas koji poziva na pomirenje i nadilazi granice države koja ga je iznjedrila, i glas koji nas vraća u majčino krilo – jer biti siguran i voljen je sve što tražimo.

Svoj prvi solo album “Moj sevdah” objavio je 2014. godine – a cappella sevdah pronašao je svoj put do mnoštva publike koja je čvrsto prigrlila Božu. Spoj istoka i zapada, tetovaže tradicionalnih i modernih motiva, sjedinjen muški i ženski glas i pripadnost svim religijama Bosne i Hercegovine očarali su sve one dovoljno slobodoumne da se prepuste emocijama koje izazivaju Božine pjesme.

O inspiraciji za pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu” kaže kako ju je “pronašao u svojoj ljubavi koju uvijek prati ta neobično tužna sjeta i melanholija, čežnja i pomirenje sa tim da dvoje zaljubljenih ne ostaju skupa, a i dalje izgaraju jedno za drugim.” Pjesma je nastala u suradnji s jazz glazbenikom Vasilom Hadžimanovim kojeg je Božo odmah zamislio kao aktera u priči koja zrači “antičkom ljubavi koja ne prestaje, a donosi samo tišinu i misli o ljubavi.”

Spot je režirao Dragan Jereminov.