Lačni Franz u novom spotu “Da sreli se nismo”
11. prosinca 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Lačni Franz u novom spotu “Da sreli se nismo”

Glasoviti slovenski bend Lačni Franz, na čelu s kantautorom Zoranom Predinom, predstavlja spot za novi singl ‘Da sreli se nismo’. Ovo je treći je singl s albuma ‘Akustična pusa’ koji je u nakladi Croatia Recordsa objavljen potkraj studenog.

Zašto je video pjesme ‘Da sreli se nismo’ tako poseban? Što mu daje takav status? Gluhonijemi glumac Budo Jusić, koji glumi hipotetičnu samoću nerealizirane ljubavi u pjesmi koju sam neće moći nikad čuti? Poetika pjesme Zorana Predina u suptilnoj glazbenoj baladi Lačnog Franza s melodijom za koju nam se opravdano čini da smo je već negdje čuli? Kadrovi snimljeni po izvornoj ideji Roka Predina, s kojima režiser Anđelo Jurkas u verističkom dokumentarnom maniru gradi atmosferu svakidašnjice u jednini, o kojoj pjeva pjesma ‘Da sreli se nismo’? Ili činjenica da je glumac Budo Jusić stvarno osuđen na život u samoći tišine? Dobrodošli u priču u kojoj se doslovno spajaju realnost i fikcija!

Fantastični novi spot Lačnog Franza, sniman krajem listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu, rezultat je ideje autora pjesme, Zorana Predina, koju je scenaristički i redateljski uobličio Anđelo Jurkas. Predstavljeni uradak ujedno bilježi njihovu drugu spotovsku suradnju nakon pratećeg spota za singl ‘Vaš as na deset’.

“Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu o uzaludnosti samoće ‘Da sreli se nismo’ Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monokromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, nadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere”, izjavio je redatelj Anđelo Jurkas.
Pjesmu preuzmite na: singlovi.crorec.hr