Poznati laureati godišnjih priznanja Hrvatske diskografske udruge
13. prosinca 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poznati laureati godišnjih priznanja Hrvatske diskografske udruge

Hrvatska diskografska udruga u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema okupila je u utorak, 12. prosinca vodeće ljude hrvatske glazbene industrije kako bi dodijelila svoja druga po redu Godišnja priznanja.

U suradnji s RTL-om i emisijom Top.hr Hrvatska diskografska udruga (HDU) dodijelila je priznanja za najuspješnije glazbene uratke u protekloj godini na osnovu podataka dobivenih s nacionalnih top lista radijskog emitiranja HR top 40 i službenih top lista prodaje albuma. Samu dodjelu otvorio je predsjednik HDU-a Želimir Babogredac, a okupljene su kroz večer vodili RTL-ovi Antonija Blaće i Dorijan Klarić.
Nagradu za najuspješnijeg muškog izvođača u protekloj godini dobio je Tony Cetinski za pjesmu ‘Laku noć’, dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Miji Dimšić za pjesmu ‘Bezimeni’. Mia Dimšić prošle godine ponijela je titulu novog izvođača godine, dok se ove godine istom titulom može pohvaliti mlada Zsa Zsa, koja je uz priznanje za novog izvođača, zajedno s Damirom Kedžom, osvojila i priznanje za pjesmu godine – duet ‘Sve u meni se budi’. Grupa godine je Buđenje koje je top liste osvojilo pjesmom ‘Samo ti, samo ja’.
Najprodavaniji domaći album godine je ‘Moderna žena’ Jelene Rozge, dok je u kategoriji inozemnih izdanja najprodavaniji Ed Sheeran s albumom ‘Divide’.

„U skladu sa svjetskim trendovima i Hrvatska diskografska udruga krajem godine napravila je rezime proteklog razdoblja. Drugu godinu zaredom na ovaj način dodjeljujemo svoja priznanja, ali već dugi niz godina službenim top listama donosimo javnosti ono najbolje u glazbenoj industriji. Drago nam je da su naša priznanja rezultat mjerljivih parametara kao što su broj prodanih albuma te uspješnost pjesama u radijskom eteru“, istaknuo je Babogredac.
Ovom prigodom Hrvatska diskografska udruga i Hrvatska udruga poslodavaca dodijelile su i posebno priznanje za 70 godina djelovanja i doprinos glazbenoj industriji u Republici Hrvatskoj Croatia Recordsu te isto priznanje povodom 20 godina uspješnog djelovanja diskografskim kućama Menart i Tonika.

Dobitnike priznanja došli su podržati brojne kolege te drugi izvođači koji su u protekloj godini imali uspješne singlove na nacionalnoj top listi radijskog emitiranja HR top 40, radijski i televizijski urednici, kao i druge osobe iz javnog života.