Fyler u Vintageu predstavlja 3. album na besplatnom koncertu
14. prosinca 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Fyler u Vintageu predstavlja 3. album na besplatnom koncertu

Flyer promovira svoj treći studijski album “Flyer 3” u izdanju Croatia Records, u srijedu 10. siječnja u Vintage Industrialu.

Ulaz se ne naplaćuje, a uz standardnu postavu benda, na pozornici će im se priključiti i brass sekcija te backvokali, a čekaju vas nove stvari i one najbolje s prva dva albuma. Grupa Flyer prisutna je na sceni mladih bendova od davne 1996. godine. Današnja postava banda ima osam članova. Vokali su : Petra Kožar kao glavni vokal , Ivan Dumalovski Janjušić-gitara, Ivo Dunat – bass, Željko Kožar – bubanj i Mario Kovač – klavijature.

Na novom albumu, ostvarena je i suradnja sa brass sekcijom svjetski poznatog acid jazz banda INCOGNITO koja se pojavljuje na 4 pjesme i vokalna suradnja sa IMAANI, jednom on famoznih vokalististica iz istoimenog projekta. Navedena ekipa glazbenika u stalnoj su postavi banda koji prati legedarnog STINGA na koncertim turnejama.

Za vizualni identitet Flyera na trećem albumu ”Flyer 3” brine se Dinko Pasini (dizajn i video) I Ivo Dunat (fotografije) iz KLIKAM STUDIJA.

Flyer se predstavio sa novim singlom kao najavom trećeg albuma. Riječ je o pjesmi “Inspiracija” koja je odmah skočila na same vrhove top lista. Od 2013. Flyer započinje suradnju s producentom Zvonimirom Dusperom Dusom, koji producira singlove “Ruke”, “Pjesma za dvoje” i “Sve je u redu”.

2015. godine Flyer ponovo surađuje s prvim producentom, Goranom Martincem koji producira singlove “More”, “Nismo sami”, “Radio” i “Kako da te ne volim”.

Flyer objavljuje svoj treći album pod nazivom “Flyer 3” u svibnju 2017. Uz puno live nastupa, rada na zvuku, slici,modi, fotografiji, designu, Flyer se nastavlja….

Stil grupe Flyer možemo opisati kao modernu pop glazbu s primjesama drugih srodnih glazbenih stilova, kao što su new groves, drum ‘n’ bass, neo soul i acid jazz.

Foto: Nikola Knežević