Glazba Jean-Michela Jarrea odzvanjat će Lisinskim
15. prosinca 2017.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Glazba Jean-Michela Jarrea odzvanjat će Lisinskim

„Najotkačenija grupa glazbenika na ovim prostorima“, Sudar Percussion, najavljuje dugoočekivani koncert 11. veljače 2018. godine, u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog, svojevrsnu krunu projekta Oxygene započetog 2016. godine.

Sudarovci će u sebi svojstvenom energičnom stilu izvesti glazbu Jean-Michela Jarrea, koja već četiri desetljeća oduševljava obožavatelje elektronske glazbe diljem svijeta. Naslovna skladba projekta, “Oxygene IV”, u izvedbi Sudar Percussiona primila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju. Obradom dijela opusa velikog pionira elektroničke glazbe, Sudar ruši nove granice i radi veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj.

Iz Sudar Percussiona ističu kako je za projekt u Lisinskom izgrađena i posebna autorska scenografija visine šest metara na kojoj će se odvijati 3D mapping i animacija. Putem videa bend ukazuje na sve aktualne probleme u svijetu i šalju ozbiljnu poruku svog viđenja čitave situacije.
Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata novi je izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti. Uz posebne audio vizualne spektakularne efekte, Mješoviti zbor iz Slovenije, trubača Darka Sedaka-Benčića i goste iznenađenja, Sudar će dvoranu pretvoriti u multumedijalnu iluziju, a posjetitelje ostaviti bez daha u neponovljivom multimedijalnom spektaklu.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni dvorane ili online na www.ulaznice.hr