Krankšvester objavili četvrti “Oče naš”
20. prosinca 2017.
Music Box (8352 Članci)
Podijeli

Krankšvester objavili četvrti “Oče naš”

Osječki satirični hip hop dvojac Krankšvester izdao je novi album ‘IV’, najavljen singlovima ‘Šta ti znaš o tome’, ‘Zli kurac’ i ‘Gaber’ koji je nedvojbeno proglašavan megahitom ljeta s više od dva milijuna pogleda na YouTube kanalu.

Novi album broji ukupno 18 pjesama. Za svu glazbu, produkciju, mix i mastering zaslužan je Sett, dok tekstove zajedno potpisuju Sett i 3ki Stil. Na pojedinim pjesmama kao vokal gostuje Nera Mamić, dok je bas svirao Tin Arbutina, a bas i gitaru Stjepan Krznarić. Cover albuma napravio je Igor Dešić.

Poznati po namjerno vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, a glazbeno balansirajući na margini pretjeranog i teatralnog uz evociranje žanrova plesne glazbe kao što su dance, happy harcore, dancehall, garage, ali i modernog trap zvuka, Krankšvester na novom izdanju koriste mnoštvo odsviranih elemenata i sampleova hitova iz prošlosti među kojima su se našli i oni Nirvane, Prodigyja, Nine Inch Nailsa, Pearl Jama, Marushe, Robin S, Tupaca, Tram 11, a inspiraciju su pronašli čak i u klasiku ‘Ti si mi u mislima’, Dine Dvornika.

“Album je ogledalo naše duše, rađen je od početka ove godine. Ljubavne je tematike s naglaskom na vođenje ljubavi i profit od toga. Sadrži 18 svježih pjesama uz već poznate hitove kao što su ‘Gaber’, ‘Zli Kurac’ i ‘Šta ti znaš o tome’. Produkciju je radio Sett, a tekstove njihovi roditelji. Od gostiju tu je Nera Mamić koja je svojim anđeoskim glasom unijela dozu magije u nekoliko pjesama. Krankšvester 4 je poklon svima za nadolazeće blagdane”, izjavio je 3ki Stil, polovica dvojca Krankšvester.

Popis pjesama:

 1. Sve Je Otišlo U Kurac
 2. Šveky Party
 3. Šta Ti Znaš O Tome
 4. Zli Kurac
 5. Dubai Interlude
 6. Dubai
 7. Di Si Ti, Bog Te Jebo
 8. Sve Bi, A Ne Bi
 9. Zatresi Guz
 10. Gaber
 11. Kokain
 12. Napokon
 13. Šupčino
 14. Pošalji Sliku
 15. Smek Maj Pička
 16. Retardirana
 17. Na Koga Misliš
 18. Ambicije Nakon Rada

Kao i prethodna izdanja, novi album kojeg opisuju svojim najvećim party uratkom dosad, ponudili su na besplatan download.

Foto: Nikola Knežević