Billie Joan u novoj akustičnoj noir.am sessions epizodi
22. prosinca 2017.
Music Box (5945 Članci)
Podijeli

Billie Joan u novoj akustičnoj noir.am sessions epizodi

U najnovijoj akustičnoj epizodi [noir.am sessions] gostuje splitska kantautorica Ivana Pezo koja je preuzela monicker Billie Joan.

Upravo se iza imena Billie Joan skriva kritika suvremenog hrvatskog društva, gdje Ivana, putem svoje akustične gitare kombinira americanu i folk ala Bob Dylan te punkerski stav, stvarajući uspješnu glazbenu formulu koja se rijetko vidi na našim prostorima.

Nakon što je oduševila [noir.am sessions] delegaciju na ovogodišnjem INmusic festivalu, Billie Joan je doputovala iz Splita u Labin kako bi u staroj trošnoj kući snimila set od pet akustičnih pjesma prožetih punkerskim duhom. Britka na jeziku, glasa prošaranog nijansama emocija kojeg prati topao zvuka gitare s koje nas budno promatra naljepnica Boba Dylana , Billie Joan je svojim nastupom u akustičnoj epizodi sessiona dala dodatan (i potvrdan) pečat kako nezavisna kantautorska scena posjeduje asa u rukavu.

[noir.am sessions] je idejni projekt Tonija Juričića kojeg pokreće u ožujku 2015. godine s ciljem da u maniri room sessiona, domaćoj i stranoj publici predstavi indie (nezavisne) glazbene snage iz regije. Karakteristike koje obilježavaju vizualni aspekt ove vrste sessiona je snimanje u crno-bijeloj tehnici, one-takeovi, pijana kamera i posebno odabrana lokacija snimanja kako bi dodatnu podigla atmosferu glazbe koju ugošćujemo. Originalno začeta kao potpuno akustičan koncept, [noir.am] se tijekom dvije godine razgranao u specijalna i live izdanja

Za vizualni aspekt je zadužena Udruga Notturno iz Labina, dok je za zvučni aspekt zadužena OSA Media. Pri snimanju se posebna pozornost pridaje upravo zvučnom aspektu gdje, uz pomoć profesionalaca, bilježimo najkvalitetniji zvučni zapis za mlade glazbenike.

Foto: Ana Kujundžić