Božo Vrećo sredinom veljače u Lisinskom
3. siječnja 2018.
Music Box (9903 Članci)
Podijeli

Božo Vrećo sredinom veljače u Lisinskom

Božo Vrećo je umjetnik, interpretator i autor sevdalinki koji dolazi 12. veljače u Lisinski.

Vrećo je s basistom Edvinom Hadžićom i gitaristom Dinom Šutalom osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svjetlosti. Godine 2013. je s ansamblom snimio album koji im je osigurao mnoga gostovanja i rasprodane koncerte. Nakon dva albuma snimio je i solo uradak „Moj sevdah“ koji spada u a capella sevdah, tj. način pjevanja bez pratnje instrumenata. Pesma „Lejlija“ mu je omiljena i posvetio ju je svojoj majci. Iako je album nekomercijalan, publika je prepoznala kvalitetu i dobro ga prihvatila. Osim sevdaha, uživa u jazzu, bluesu i soulu pa se trudi da njihove elemente unese i u svoju interpretaciju.

Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pjesme. Osim pjevanja, Božo ima i specifičan način odijevanja. Nastupe započinje u elegantnim muškim odjelima, a zatim se presvlači u raskošnu haljinu i nosi veliki broj ogrlica. Na taj način se u potpunosti uživi i u muške i u ženske tekstove jer, ionako, smatra da su svi ljudi i jedno i drugo, ali to ne mogu iskazati zbog obitelji, posla, karijere i drugih okolnosti. Jedini je koji danas piše i unapređuje sevdalinke, a njegova djela su dio filmova, predstava i lako dolaze do srca ljudi.

Njegove tetovaže predstavljaju spoj istoka i zapada. U slobodno vrijeme se bavi poezijom, slikarstvom, dizajnom, planira putovanja, a ranije je radio i kao profesor. Četvrti album Pandora je objavio početkom 2017. godine.

Ulaznice za koncert u Lisinskom možete potražiti u sustavu Eventim.

Foto: Promo (credit Sead Šašivarević)