Lara Antić (Bang Bang): “Uskoro spremamo novi singl i duet kao iznenađenje”
5. siječnja 2018.
Nikola Knežević (2347 Članci)
Podijeli

Lara Antić (Bang Bang): “Uskoro spremamo novi singl i duet kao iznenađenje”

Bang Bang je jedan od onih bendova s kojima rado volimo popričati i družiti se, kako pod, tako i izvan svjetla reflektora.

Jedna pozitivna energija stoji iza članova benda, uvijek veseli, dragi i nasmijani, ali prije svega glazbeno iznimno kvalitetni i talentirani. Puno je razloga za intervju pa smo za kraj stare/početak nove godine odlučili postaviti nekoliko pitanja pjevačici Lari Antić.

Vrlo dobra godina je iza vas, koji su vam trenuci najdraži bili, što bi posebno izdvojili?
Početkom svake nove godine u intervjuima netko spomene upravo to da je iza Bang Banga uspješna godina. Onda malo prevrtimo film i shvatimo da nas ta sreća više – manje prati od 2013.  godine. Do sada je svaka za sebe bila dobra i svaka nas je nečemu naučila, donijela nam neke nove izazove, nastupe, susrete, poznanstva… Ali nekako za 2017. godinu moramo izdvojiti rad na pjesmi ˝Kako stoje stvari˝ i duetu sa Sašom Antićem. Ta suradnja je za cijeli bend velika čast i na tu smo pjesmu jako ponosni. Na žalost, sa Sašom se još nismo vidjeli, a ni službeno upoznali. Sva komunikacija se odvijala preko maila i mobitela. Nadamo se da će uskoro biti prilike da se negdje sretnemo i nazdravimo.

Kraj godine je obilježila nova pjesma “Papar i sol” s kojom se predstavljate na Zagrebfestu. Koja simbolika stoji iza papra i soli?
Sve što nas okružuje u nekom je odnosu; prijateljskom, ljubavnom, poslovnom, partnerskom… Često u takvim odnosima nailazimo na razlike; kako karakterne tako kulturološke ili političke koje, iako suprotne, egzistiraju skupa. Svjetlo i mrak, tuga i sreća, crno i bijelo, toplo i hladno – suprotnosti su koje se međusobno nadopunjuju, nadograđuju i čine savršenu cjelinu. Pjesma ˝Papar i sol˝ govori upravo o tome. O odnosu suprotnih strana. Naravno ključ u svemu je balans i kompromis. Koliko ćete zasoliti ili zapapriti ostaje svakome na volju.

Što za vas znači nastup na Zagrebfestu, najstarijem hrvatskom festivalu? Čini mi se da se dosta izgradio s godinama, pogotovo zadnjih gdje se ponovno vratio u fokus najboljih hrvatskih festivala domaće glazbe.
Grupi Bang Bang ovo će biti treći nastup na Zagrebačkom festivalu. Kao što se može zaključiti, na taj se tulum uvijek rado vraćamo. Najviše se veselimo live nastupu. To je pravi pokazatelj što bend može, kako zvuči  i koliko je napredovao. Zagrebački festival ponovo je dobio pozornost kakvu i zaslužuje. To je odlična platforma i odskočna daska za mlade izvođače koji tek počinju i traže svoje mjesto na sceni, ali kao što vidimo, i puno iskusniji izvođači vole nastupiti na festivalu. Čini mi se da je hrvatska glazba unazad nekoliko godina ponovo dobila pozornost i mjesto u eteru, kako radijskom tako i televizijskom. I to mi je jako drago. Ima jako puno dobre i kvalitetne glazbe. Nadam se da će se sve to proširiti i na klubove te da će biti puno više mjesta na kojima ćemo moći svirati. Stvari se polako mijenjaju i to na bolje.  

Godinu ste osim nove pjesme završili i s koncertom “Zimzeleno a novo” u Lisinskom. Koliko ste vi zadovoljni s tim projektom i vjerujem da vam je bila velika čast što ste pozvani za sudjelovanje u njemu?
˝Zimzeleno A novo˝ odličan je projekt Croatia Recordsa i Zlatka Turkalja. Odlična prilika da se mladi izvođači upoznaju i uhvate u koštac s pjesmama koje su obilježile neko drugo vrijeme. Dati takvim pjesmama osobni ‘touch’ ogroman je izazov, ali i težak zadatak. Bang Bang je do sada ima dva takva zadatka. Prva je bila obrada pjesme ¨Svijet je moj˝ koju pjeva gospođa Radojke Šverko, dok smo za treći album obradili pjesmu grupe Xenia ˝Sasvim slučajno˝. Meni kao pjevačici nije bilo nimalo jednostavno zapjevati nakon gospođe Šverko. Kako nakon takve izvedbe i boje glasa dati nešto novo, drugačije, a prenijeti emociju i snagu?! Pjesma je na kraju u našoj verziji potpuno ogoljena. Slična priča je i s drugom pjesmom, samo što smo nju na kraju obradili u stilu rock balade. Volimo takve izazove i još jednom hvala Zlatku Turkalju što nas se sjetio i ponovo zvao.

Bang Bang je grupa koja se svrstala među najbolje pop/rock sastave u Hrvatskoj. Svaki singl se izvrsno vrtio na radijskim postajama i top listama. Znači sve ide onim pravim tijekom, zar ne? Očekivano?
Nema planiranja i očekivanja. Ima samo puno rada i nadanja da će taj rad biti prepoznat.  Kod nas čak i aranžmani i spotovi nastaju neplanski, a kamoli put kojim idemo. Baviti se glazbom je kao i svaki drugi posao; konstantno moraš napredovati, eksperimentirati, zadavati si izazove i pomicati granice. Nekad pjesma prođe, nekada ne… Nekad prođe ona za koju smo se najmanje nadali. Nema pravila, ali zato je zanimljivo. Nikad ne znaš što te čeka iza ugla. Jesmo li očekivali da ćemo biti ovdje kada smo kretali s bendom? Ne. Ali ni ne znamo gdje ćemo biti za 5 godina. Vjerujemo da ćemo tada već raditi na trećem, četvrtom albumu. Svi volimo ovo što radimo i dok je te ljubavi, bit će i naše glazbe.

Kakva će biti 2018. godina za vas, kakvih planova imate, smijete li nešto otkriti?
Velika nam je želja do ljeta održati veći koncert u Zagrebu u sklopu promocije našeg drugog albuma. Ali prvo što vam spremamo je novi singl i još jedan duet kao iznenađenje. Nadam se da će nam 2018. biti dobra kao i sve ove prethodne, da ćemo što više svirati i biti prisutni. Voljeli bi i ove godine napraviti glazbu za još neki film ili kazališnu predstavu.  Radili smo glazbu za film ˝ZG 80˝ i shvatili da nas takvi izleti jako vesele.