FOTO: Tri noći čarolije Rundeka i Ekipe u Botaničkoj bašti u Beogradu
27. kolovoza 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

FOTO: Tri noći čarolije Rundeka i Ekipe u Botaničkoj bašti u Beogradu

„Dobrodošli u ovaj kasni sumrak pod veličanstvenim krošnjama u Botaničkoj bašti“ – bile su riječi Darka Rundeka na početku sva tri koncerta održana u Beogradu 23, 24. i 25. kolovoza. 

Publika je s oduševljenjem pozdravila Rundeka i Ekipu nakon više od dvije godine od njihovog posljednjeg nastupa u Beogradu.  Koncerti su počinjali pjesmom „Zovu te“ s aktualnog albuma „Brisani prostor“, nakon koje su se nizale „Voljeti stvarno“, „Mila“, „Tko su svi ti ljudi“, „Biljka raste“…

Foto: Live Production

Darko je odlučio da vrlo hrabro provede svoju publiku kroz gotovo cijeli „Brisani prostor“, što nije baš uobičajeno, ne očekujući od publike frenetične ovacije, već tražeći od njih emotivni pristup u vođenju kroz album koji fantastično oslikava vrijeme u kojem trenutno živimo. Rundek i Ekipa, obučeni u beduine, vodili su publiku na zanimljivo putovanje iz pjesme u pjesmu koje tek osvajaju radijski prostor i koje će tek ostaviti svoj trag u glazbi.

„Dolazimo vam obučeni kao beduini, odlučili smo da naš nastup bude sa starinskim svjetlima i starinskim ozvučenjem“, poručio je Rundek. Na koncertima nije bilo LED ekrana, jakog osvetljenja, niti bilo kojih drugih specijalnih efekata koji bi mogli remetiti atmosferu u čudesnom prostoru Jevremovca u srcu Beograda.

Foto: Live Production

Rundek i Ekipa su u drugom dijelu koncerta izvodili svevremenske hitove i zaplesali s publikom u pjesmama „Ima ih“, Ruke“, „Uzalud pitaš“, „Bi mogao da mogu“, „Ay Carmela“…

„Pozdrav za tajni Beograd“, rekao je Rundek i odsvirao posljednju pesmu „Tajni grad“, nakon koje je uslijedio bis s pjesmama „Šejn“ i „Šal od svile“ koje su veličanstveno zatvorile večeri pune emocija.

Jedinstveni Jevremovac je bio savršeno mjesto za koncertni susret s jednim od ekološki najsvjesnijih glazbenika regije i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih vrećica, sječe drveća i uništavanja planinskih rijeka izgradnjom mini hidrocentrala.

Foto: Live Production

U tom duhu, na koncertima Rundeka i Ekipe nije bilo jednokratnih plastičnih čaša, već su se za piće služile samo trajne plastične brendirane čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju s Beograđanima tijekom manifestacije „Dani Darka Rundeka” u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine. Čaše su bile dijeljene na ulazu na koncert i bile su poklon svakom posjetitelju.

Velikim pljeskom publika je ispratila Darka Rundeka i njegovu Ekipu koju su činili Rundekov dugogodišnji suradnik, trubač Igor Pavlica, saksofonistica Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić, perkusionist Miro Manojlović i basist Roko Crnić. Ekipa je svojim doprinosom i energijom, zajedno s Darkom, učinila ove tri večeri nezaboravnim. Gost na koncertima je bio beogradski trombonist Kosta Vukašinović.

Foto: Live Production/Nemanja Đorđević