Ususret Zagrebfestu Fluentes predstavio pjesmu “Napokon”
9. siječnja 2018.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Ususret Zagrebfestu Fluentes predstavio pjesmu “Napokon”

Sve poznatiji slavonski bend Fluentes na dobrom je putu da osvoji sve veći broj slušatelja.

Njihova dva protekla singla izvrsno su prošla na svim radio postajama, a pjesma „Pusti da ljubav nosi me“ više se od pola godina držala u top 10 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj. Na ukupnoj top listi najemitiranijih singlova 2017. godine pjesma se našla na visokom 13. mjestu!

Pjesmi „Napokon“ mnogi već sad prognoziraju sličan uspjeh, a da su dečki na dobrom putu govori i to da je ova pjesma jedna od dvadeset izabranih koje će uživo biti izvedene u petak, 26. siječnja u dvorani Kornati na 65. Zagrebačkom festivalu.

„Prijava za Zagrebački festival uslijedila je spontano. Imali smo pjesmu koja nam je dobra i koja ima tako dobru atmosferu, priču i emociju.“ – ispričao nam je Goran Bošković koji je i autor teksta pjesme „Napokon“.

Kako je nastala pjesma „Napokon“ objasnio je Goran Bošković:

„Pjesma je nastala spontano na probi. Kako smo sad u tijeku snimanja novog albuma, hrpa ideja mota nam se po glavama. Matija je rekao da mu tri akorda u slijedu koje sam svirao zvuče dobro pa smo počeli istraživati. Međutim, kad je Davor rekao da mu je dosta pjesama gdje gitara počinje prva, rekao sam mu: ‘ova je cijela tvoja’. Dotakao je tipke klavijature i odsvirao ta 4 tona u slijedu i to je bilo to. Počeo sam pjevati melodiju na ono što je on svirao i odjednom, energija i emocija koja se stvorila bila je nevjerojatna.“

Tekst je nastao, kako govore dečki iz benda, pod utjecajem spota kojeg su snimali za pjesmu „Kraj“. Ti prizori, crno bijeli kadrovi, emocije i atmosfera videa za „Kraj“ u Goranu su stvorili sliku čovjeka koji je napokon shvatio gdje je i kako zabrljao, te odlučio popraviti loše, u sebi izbrisati mrak i tugu.

Da je grupa Fluentes upravo ono što treba glazbenoj sceni dokazuje i nagrada „Music Pub Zlatka Turkalja“ za grupu godine koju su dečki jučer na predstavljanju pjesme dobili od urednika i voditelja Zlatka Turkalja. Nagrade se dodjeljuju od 1992. godine najboljim glazbenicima za njihov godišnji rad, a u 2017. godini su je zaslužili upravo Fluentes!