2018. će biti godina velikih koncerata!
10. siječnja 2018.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

2018. će biti godina velikih koncerata!

Bit će ovo godina velikih koncerata. Rod Stewart, Andrea Bocelli, Björk, Nick Cave, samo su neka od imena koja će posjetiti Hrvatsku, a među njima svima posebno se ističu Roger Waters i Iron Maiden.

Roger Waters dolazi u sklopu “Us+Them” turneje, 6. svinja u Arenu Zagreb, točnije, ovaj kreativni vizionar vraća se na “mjesto zločina” nakon sedam godina. Suosnivač Pink Floyda tako će još jednom oduševiti ljubitelje istinskog, dobrog, klasičnog rocka i vizualnog spektakla. Turneja “Us + Them” show je u pravom smislu riječi. Nazvana prema pjesmi s albuma The Dark Side of The Moon, trećeg najprodavanijeg albuma svih vremena, također obuhvaća naslove s The Wall, Animals i Wish You Were Here. Započela je u svibnju 2017. u Sjevernoj Americi, trenutno osvaja daleku Australiju, a onda stiže do nas.

Naziv turneje, odraz je dobro poznate političke i društvene Watersove angažiranosti. Picture That i Déjà Vu samo su neke od pjesama s novog albuma koje otvoreno progovaraju o ratu kroz prizmu Watersova odrastanja nakon tragičnog gubitka oca u Drugom svjetskom ratu, što svemu daje dodatnu dozu uvjerljivosti. Dronovi, laseri, grafičke i video projekcije koje prate naraciju pjesama na ogromnom ekranu visoke rezolucije ne samo da nastavljaju, već i nadilaze vizualno spektakularnu priču započetu na The Wall turneji 2010. godine. Prema najavama, ovo je posljednja turneja u sklopu koje će Waters izvoditi pjesme iz njegovog vremena s Pink Floydom, a time i posljednja prilika fanovima da zajedno s njim  još jednom ožive duh glazbene ideologije legendarnih Floydovaca. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima.

Iron Maiden dolaze u Arenu Zagreb u sklopu turneje “Legacy Of The Beast” i to 24. srpnja. Britanski kraljevi heavy metala, oštri ali melodiozni zvukovi bas gitare fantastičnog Stevea Harrisa te jedinstveni glas neponovljivog Brucea Dickinsona priredit će publici koncertni spektakl kakav samo njima priliči. Koncept svjetske turneje the Legacy Of The Beast inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova” koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina, i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti.

Manadžer Maidena Rod Smallwood naglašava: “Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previše ali radimo radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima.

Foto: Kate Izor