Spotify od sada podržava video podcaste!
27. srpnja 2020.
Music Box (7448 Članci)
Podijeli

Spotify od sada podržava video podcaste!

Spotify od sada podržava video podcaste i već je za besplatne i premium korisnike otvorio određeni broj takvih podcasta što je razveselilo Spotify korisnike diljem svijeta.

Spotify je ovu vijest objavio neki dan uz poruku kako će korisnici od sada podcaste moći i gledati, kako na desktopu, tako i na mobilnim uređajima. Za sada je samo određenim podcastima dostupno objavljivanje i videa putem Spotifyja. Većina podcastera neće imati mogućnost uploadati vlastiti video sadržaj. Videi će počinjati automatski kada netko pritisne play i sinkronizirat će se s audiom. Tako da ako netko ugasi aplikaciju ili zaključa svoj uređaj i dalje će moći podcast slušati u audio obliku.

Bilo je jasno da će se ovak opcija uskoro omogućiti iz razloga što je Spotify u svibnju potpisao ekskluzivni licencni ugovor s Joeom Roganom, jednom od najvećih podcastera na svijetu koji video verzije podcasta objavljuje na YouTubeu. Spotify tako želi otkinuti dio kolača YouTubeu jer će Rogan od sada ekskluzivno objavljivati i audio i video podcast putem Spotifyja. Kompanija je za sada testirala ovu opciju s dvije YouTube zvijezde, Zaneom Hijazijem i Heathom Hussarom, autorima podcasta Zane and Health: Unfiltered.

Ipak, postoji mogućnost da će mnogi podcasteri ostati na YouTubeu jer Google omogućuje bolji doseg marketinga putem svojih platformi nego bilo tko na svijetu. No, prednost Spotifyja je što će doseg neće rasipati na korisnicima koji ne gledaju ili ne slušaju podcaste, nego isključivo na one koji slušaju ili gledaju takvu vrstu sadržaja. Vidjet ćemo tko će pobijediti u ovoj vrsti “streaming rata”.

Izvor: theverge.com