Potencijalni kandidat za Oscara, “Skrivena ljubav” – romantika je u filmskom soundtracku
15. siječnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Potencijalni kandidat za Oscara, “Skrivena ljubav” – romantika je u filmskom soundtracku

Najemotivniji film godine dolazi s, isto tako, posebno emotivnim soundtrackom stvorenim za neprežaljene prve ljubavi ali i sve ostale oblike ljubavi i emocija.

Film Skrivena ljubav (Call Me by Your Name), koji se može pohvaliti s 3 nominacije za Zlatni globus te 4 nominacije za nagradu BAFTA, hvaljen je u svim kategorijama a posebno za kategorije fotografije i pripadajućeg soundtracka.
Film u kojemu svi elementi nose epitet „najljepši“ istaknuo se po prekrasnim prizorima talijanske prirode i pejzaža koju prati romantični soundtrack zbog kojeg su osjećaji, koje ovaj film izaziva, još intenzivniji.
Na cijelom soudtracku posebno se ističe Sufjan Stevens s pjesmom “Mystery of Love” koja je ujedno i službena pjesma filma. Osim spomenute Stevens je na soundtracku zastupljen još jednom pjesmom i to „Visions of Gideon“ koja također ima notu senzualnosti i romantike.
Skrivena ljubav, potpuno neskriveno, stvara magičnu atmosferu jedne ljubavi uprizorene prekrasnim slikama talijanske prirode i popraćene pjesmama koje će se još dugo nakon filma slušati.
Film je savršena ljubavna priča, inteligentan i senzibilan, jedno emotivno iskustvo koje će gledatelje potpuno osvojiti.

U filmu gledatelji se upoznaju sa 17-godišnjim Eliom (Timothée Chalamet) koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. Film je režirao Luca Guadagnino, a u glavnim ulogama igraju Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar i Esther Garrel.

Skrivena ljubav temelji se na bestseler romanu „Call Me By Your Name“ autora Andrea Acimana koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način.

Foto: Screenshot