Svijet glazbe, mode i filma objedinjeni u Tonkinom spotu za singl “Pozitivizam”
15. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Svijet glazbe, mode i filma objedinjeni u Tonkinom spotu za singl “Pozitivizam”

Glazba, moda i film savršen su spoj za novi Tonkin spot za singl „Pozitivizam“ kojeg premijerno predstavlja na nadolazećem 65. Zagrebačkom festivalu!

Scenarij spota nastao je kroz stilističku suradnju Tonke i dizajnerice Marije Cvitanović. Ideja modnog snimanja pretvara se u životni „film“ modela kojeg je zaokružila priča cijenjenog i nagrađivanog redatelja Dalibora Matanića. Ženstvena, zavodljiva i glamurozna u svili i čipki , a istovremeno buntovna i svojeglava u privatnom životu, Tonka u spotu utjelovljuje bezvremensku eleganciju, klasičnu ljepotu i ženstvenost kao zajedničku ideju i nit koju je Marija prepoznala upravo u Tonki, a ona je pak provlači u svojem novom zvuku – profinjenom alt popu moderne produkcije.

Pozitivizam je pjesma s pogledom na svijet koji nas okružuje, odnosi se na dvojbe, stavove i užurbanost koju živimo u svijetu koji ne ostavlja prostor jednostavnosti, opuštenosti i pozitivnom stavu.

„Svaki put kad ju slušam asocira me na njujoršku hektičnost koju i sama ponekad proživim u ovom gradu, buku zbivanja danju i noću, sve dok ne uđem u neki imaginarni underground jazz klub u kojem svira solo saxofon, i odjednom je sve dobro. Aljoša je umjesto mene napisao sve što želim reći, samo on to bolje uglazbi i formira u stih.“

Produkciju spota potpisuje Marija Cvitanović, režiju Dalibor Matanić, a fotografije Marko Grubišić.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, dok je uz njega za aranžman i produkciju zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Urbani beat moderne pop produkcije ukomponiran sa sjajnom solo dionicom na saksofonu zaokružuje još jedno glazbeno ostvarenje kojim Tonka najavljuje svoj prvi samostalni album koji će izaći početkom 2018. godine u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Foto: Marko Grubišić