Zrinka Posavec započinje Panonsku turneju nastupom u Đakovu 26. siječnja
19. siječnja 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Zrinka Posavec započinje Panonsku turneju nastupom u Đakovu 26. siječnja

Koncertom u Noći muzeja 26. siječnja u Muzeju Đakovštine, Đakovčanka Zrinka Posavec sa svojim ansamblom Domaći započet će svoju veliku međunarodnu Panonsku turneju na kojoj će koncerte održati u panonskim gradovima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije.

Ovo je peta godina za redom da Zrinka Posavec nastupa u rodnom gradu, ovoga puta s posve novim programom, u toplom zvuku starogradskih pjesama Panonije i slavonskih pjesama. U program su uvrštene i etno pjesme iz cijele regije, obojane čežnjom Orijenta i sefardskih bravura. Zrinka Posavec i sama je autorica novih skladbi pisanih u duhu etno glazbe, njezine velike ljubavi kroz koju već godinama pred publikom iskazuje svoj umjetnički sjaj. Dio njezinih autorskih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je simbol hrvatske domaće glazbe u proteklih 60 godina. Zrinka Posavec je pjevačica, etnomuzikologinja, glazbena pedagoginja i skladateljica. Osim toga, akademski je obrazovana glazbenica koja je život posvetila glazbi. Moto njezinog glazbenog puta kao i svakog koncerta na kojem se duboko i iskreno kroz muziku predaje publici je da „glas otkriva dušu, strast i želje“.

Na koncertu u Muzeju Đakovštine uz Zrinku Posavec nastupit će i vrsni glazbenici okupljeni u ansambl Domaći, Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru i Borna Šercar na udaraljkama. Bend je dobio ime po dobroćudnim zaigranim stvorenjima iz vatre o kojima je su svojoj bajci Šuma Striborova  pisala najpoznatija hrvatska spisateljica bajki Ivane Brlić Mažuranić. Koncert počinje u 23 sata i besplatan je za sve posjetitelje.

Foto: Nikola Knežević