Gordan Tomić (Cojones): “Kad ne radimo tražimo sveti gral rock zvuka”
22. siječnja 2018.
Music Box (9562 Članci)
Podijeli

Gordan Tomić (Cojones): “Kad ne radimo tražimo sveti gral rock zvuka”

Cojones 27. siječnja dolaze u KSET gdje će predstaviti svoj tvrdi zvuk, ali i započeti novo putovanje planirano za 2018. godinu.

Bend je to koji po mnogima zaslužuje biti u samom vrhu regionalne rock scene, a ono što snime prezentiraju na live nastupima u jednoj novoj dimenziji.

Nakratko smo razgovarali s Gordanom Tomićem, basistom Cojonesa.

I ova godina će očito biti genijalna za vas. Krećete iz KSET-a, a čuo sam da nakon toga idete izvan naših granica. Gdje, kako, kada? 
Ova godina bi svakako trebala biti plodonosna. Nakon KSET-a idemo na jedan od najboljih showcase festivala u regiji i šire, MENT Ljubljana (2.2.2018.). Sljedeći dan idemo do Pule u novootvoreni klub naših izdvača, KOTAČ. Nakon toga imamo dogovoren tour krajem travnja većinom po Njemačkoj i Austriji. U međuvremenu dogovaramo još koncerata po regiji ali ništa još nije potvrđeno.  

Kada kažu da ste jedan od najboljih bendova u regiji, kako vi gledate na to?
Prihvaćamo to kao izazov da budemo još bolji.   

Iako ste odmah nakon prvih materijala dobili odlične kritike, uradak “Resonate” iz 2016. godine je proglašen općenito jednim od najboljih albuma ili rock albumom većim od cijele rock scene. Hoće li ovo biti albumska godina?
Rock albumi zaslužuju rock kritike, bilo je puno hvalospjeva. Rock je najbolji, najveći ili nije rock. Šalu na stranu, svakako smo znali da smo napravili jako dobar album kada je završilo snimanje, a sve ostalo je bila reakcija. Ideja je u nekoj bliskoj budućnosti snimiti EP, imamo ideja za nove pjesme pa ćemo vidjeti gdje nas odvede. 

Studijski zvučite genijalno, ali kako sam vidio na live nastupima nastojite biti još bolji.
Studijski albumi su komadi zamrznuti u vremenu u savršeno određenim uvjetima, live nastupi su konstanto balansiranje i borba s različitim uvjetima tako da zahtjeva dva različita pristupa ali imamo dobar tim koji radi na tome. 

Kada već imate “cojones”, koji su vam glazbeni ciljevi, koliko daleko želite ići sa svojom glazbom, koliko daleko ste do sada došli? Vjerujem da su vam ambicije velike s obzirom na dosadašnje komentare glazbenih kritičara. 
Glazbeni ciljevi su nam razvijati se kao muzičari, probijati granice vlastitih mogućnosti, igrati se, graditi međuljudske odnose i uz sve to prvenstveno se dobro zabaviti. Sve ostalo je bonus.

Gdje se osjećate bolje, u klupskim prostorima ili na otvorenom? 
Ovisi od mjesta do mjesta. Mjesta koja znaju dobro postupati sa svojim gostima su nam najbolja. 

Što radite kad ne radite? Istražujete li neke zvukove, slušate li nešto drugo od glazbe? 
Kad ne radimo, prčkamo po opremi, snimamo, tražimo sveti gral rock zvuka. 

I za kraj intervjua poruka onima koji namjeravaju doći u KSET?
Imamo poruku za one koji neće doći, nemojte si priuštiti da vam prijatelji u nedjelju pričaju kako je bilo super. Za one koji namjeravaju doći, dogovorite kavu u nedjelju s ovima koji neće ići.