#svježasrijeda predstavlja Grammyjem nominiranu repericu Rapsody
24. siječnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda predstavlja Grammyjem nominiranu repericu Rapsody

Ove srijede predstavljamo vam u suradnji s Universal Musicom Hrvatska, Rapsody i njen Grammyjem nominiran album „Laila’s Wisdom“.

Marlanna Evans, bolje poznata kao Rapsody, reperica je porijeklom iz Sjeverne Karoline, koja se nakon prvog studijskog izdanja „The Idea Of Beautiful“ (2012.) te gostovanja na albumu „To Pimp A Butterfly“ (2015.) Kendricka Lamara, razvila u vjerojatno jednu od najutjecajnijih žena hip-hop žanra.
https://umhr.lnk.to/LailasWisdom

Prošle je godine ljestvicama dominirao ‘visoko stiliziran’ rap, a Rapsody je napravila upravo suprotno te objavila drugo studijsko izdanje „Laila’s Wisdom“ – umjetnički hrabar i lirički spretan album, koji donosi 14 pjesama i obrađuje teme kao što su rat, zlouporaba droga, zatvorske kazne, policijsko nasilje.

Novo studijsko izdanje donosi pregršt suradnji, među kojima su i one s izvođačima kao što su Kendrick Lamar, Anderson Paak, Terrace Martin i Busta Rhymes, a vrijedi spomenuti kako je album „Laila’s Wisdom“  nominiran za Grammy u kategoriji Best Rap Album, zajedno s albumima „4:44“ Jay Z-a, „DAMN.“ Kendricka Lamara, „Culture“ tria Migos, te „Flower Boy“ repera Tyler, The Creator. Također, Rapsody ima priliku osvojiti Grammya i u kategoriji Best Rap Song, za pjesmu „Sassy“, za koju je dostupan i prateći videospot.

Busta Rhymes se na izdanje „Laila’s Wisdom“ osvrnuo riječima – „the best album I’ve heard not only from a female MC but in hip-hop period… from top to bottom in its entirety that I’ve probably heard in the last 10 years.

Hrvatskoj publici album „Laila’s Wisdom“ dostupan je u digitalnom obliku:
https://umhr.lnk.to/LailasWisdom