Sting i Shaggy singlom “Don’t Make Me Wait” najavili zajednički album
25. siječnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Sting i Shaggy singlom “Don’t Make Me Wait” najavili zajednički album

Inspiriran Jamajkom, novi singl “Don’t Make Me Wait” najava je zajedničkog albuma, koji nam Sting i Shaggy planiraju predstaviti 20. travnja ove godine.

Novo izdanje nosit će naziv “44/876”, a reflektirat će ljubav koju ovaj dvojac osjeća prema Jamajci – njenoj glazbi, duhu ljudi, kulturi…

Shaggya i Stinga upoznao je zajednički suradnik, Martin Kierszenbaum, trenutno Stingov menadžer. Nakon što je Sting čuo pjesmu na kojoj Shaggy radi, odlučili su zajedno otići u studio. Inicijalno, plan je bio snimiti singl “Don’t Make Me Wait”, no ritam, riječi i melodije obuzeli su dvojac te su snimili još pjesama. Nekoliko tjedana dvojac je stvarao glazbu u New York Cityu, gdje su ukomponirali ritam Kariba s tradicionalnim i modernim stilovima, pop stvaralaštvom i rock energijom.

U studiju su im se pridružili umjetnici s Jamajke i iz New Yorka, kao što su Robbie Shakespeare, Dwayne “iLLwayno” Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk, Patexx, Tyrantula, ali i Stingovog dugogodišnji gitarist Dominic Miller. Produkcijom se bavio Sting International, s kojima je Shaggy surađivao na pjesmama “Boombastic” te “It Wasn’t Me”, dok je izvršni producent već spomenuti Martin Kierszenbaum.

Uskoro će biti objavljen i prateći videospot, nastao u režiji Gila Greena.