Samo Off ciklus slavi još jednu novu godinu i to s vrhunskim solistima
27. siječnja 2018.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Samo Off ciklus slavi još jednu novu godinu i to s vrhunskim solistima

U petak 9.2. ne bacaju petarde, iako obećavaju pravi vatromet dobre glazbe, ne inzistiraju na dress codu, ali preporučuju nešto crveno i garantiraju putovanje sve do Kine, iako se te večeri ne miču iz Zagreba!

U ciklusu u kojemu priređuju koncerte “nekima fora, drugima neobične, svakako zanimljive i garantirano drukčije” – a u svakom slučaju OFF – nakon planetarno popularnog violončelista Stjepana Hausera i Božićnog koncerta uz pjevače Husar&Tomčić, pripremaju još jednu glazbenu poslasticu. U petak 9.2. u 19:30 doživite dio čarolije Kineske nove godine – dobro došli u Godinu psa!

Što je pipa, kako izgleda erhu ili kako se svira zheng? Kako zvuči Oda zastavi koju smatraju jednom od najvećih kineskih uspješnica? I zašto redovito izvode Svečanu proljetnu uvertiru ne samo najveći kineski, nego i brojni svjetski orkestri od Newyorške do Losangeleske filharmonije? Doživite vrhunske kineske glazbenike Tua Shana Xianga, Zhang Pei, Bai Yu i Li Xinxing na egzotičnim instrumentima na kojima nastupaju. I dakako, ne propustite svjetsku premijeru najnovijeg ostvarenja “zločestog dečka” hrvatske glazbe Mateja Meštrovića, Kinesku rapsodiju koju je skladao upravo za ovaj koncert!

Prije koncerta ne propustite razgovor s kineskim umjetnicima u predvorju dvorane, a prije kao i u stanci koncerta upoznajte i drevne kineske umjetnosti rezanja papira i kaligrafije. Orkestar Zagrebačke filharmonije predvodi ugledni američki maestro Jonathan Griffith, koji uz najveće kineske, priprema i više orkestralnih uspješnica američke, ali i australske glazbe.

Kažu da će Godina psa biti godina životnih promjena i važnih odluka. I zato, u petak 9.2. u 19:30 sati odlučite isključiti probleme i uključiti ono što svi najviše volimo – dobru glazbu!

Dobro došli u svijet Off ciklusa!

Napominjemo da u sklopu Off ciklusa u Lisinskom 16. ožujka nastupa i kraljica sevdaha Amira Medunjanin, 6. travnja Zagrebačka filharmonija izvodi “Carminu Buranu” Carla Orffa, a 13. travnja čarobnu glazbu Walta Disneya.