IZVJEŠĆE/FOTO: Markiz u Vintageu – nedostajali su nam!
7. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Markiz u Vintageu – nedostajali su nam!

Vintage Industrial Bar označio je početak koncertne godine za bend Markiz koji je sinoć koncertno predstavio novi album “Red” objavljen za Croatia Records u prosincu prošle godine.

Koncert su otvorili pjesmom “Svijet morona” i to na zanimljiv način, u potpunom mraku uz svjetleće naočale koje su nosili svi članovi benda. Publika je uz spomenutu mogla čuti i hitove s albuma “Red”, poput “Sve što sada želim”, “DaDaDa”, “Danas se budim” i “Koga se bojiš” dok im se na pjesmi “Predaja” na pozornici pridružila Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental. Bio je to odličan spoj vokala koji na live svirci zvuči još bolje nego u studiju. Markiz su izveli i stare hitove s prva dva, Porinom nominirana albuma, “Savršeni svijet” i “Mikrofonija”, a nekoliko pjesama su odradili i u akustičnom aranžmanu. Da je riječ o iznimno kvalitetnom i cijenjenom rock bendu pokazao je koncert u Vintageu, ali i gužva koja se stvorila ispred pozornice nakon nastupa kada je bend poklanjao novi album.

“Album smo radili godinu dana, producent je bio Ivan Božanić, a pjesme smo objavljivali u formi singlova i kada smo vidjeli da se okupila kritična masa, odlučili smo objaviti i i album. Nama je cijeli put benda srcu drag, od samih početaka, od rada s Denykenom i kada sam ušla u bend do današnjeg ponovnog zamaha”, rekla je Ines Mlinarić, pjevačica Markiza.

Nakon albuma bend se konačno posvećuje live nastupima kojih nije bilo puno proteklih godina, ali na radost publike, to će se ove godine promijeniti. “U ovoj godini nam je puno važnije da se postavimo koncertno, nego da pobiremo nagrade, a da nas gleda 5 ljudi iz publike. Imamo sada nekakve drugačije prioritete, počeli smo iz Vintagea i vidjet ćemo kako će dalje ići”, naglasio je Andrej Markiz, autor pjesama Markiza koji je najavio koncerte u Samoboru (ožujak) i na festivalima u svibnju u tijekom ljeta. Točne datume će objaviti naknadno na društvenim mrežama.

Izvor: Croatia Records

Foto: Nikola Knežević