#svježasrijeda o plesačici i pjevačici DaniLeigh
7. veljače 2018.
Nikola Knežević (2046 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda o plesačici i pjevačici DaniLeigh

Mlađahna, 22-godišnja DaniLeigh predstavlja potpuno novi singl „Life“, za čiju su se produkciju pobrinuli RetroFuture i SaucyKev.

Nova pjesma dolazi nakon prošlogodišnjeg debitantskog EP izdanja „Summer With Friends“, inspiriranog radom izvođača kao što su Aaliyah, Missy Elliott, i Drake.

Danielle Curiel, kako joj je pravo ime, nije nepoznanica u glazbenom svijetu. DaniLeigh pleše od malih nogu, a može se pohvaliti kako je u tinejdžerskim danima nastupala u videospotovima izvođača kao što su Pharrell Williams i Nelly Furtado. No ipak, veliki zaokret u karijeri Danielle je doživjela s 18 godina kada ju je Prince, da taj Prince, angažirao da napiše i režira videospot za pjesmu „Breakfast Can Wait“. Uz malu pomoć legendarnog glazbenika DaniLeigh je ubrzo potpisala svoj prvi diskografski ugovor, što je dovelo do već spomenutog debi-EP izdanja „Summer With Friends“.

DaniLeigh o tranziciji s plesa na glazbu kaže – „Počela sam plesati u glazbenim spotovima. Ples je moja strast, no oduvijek sam voljela glazbu, i željela sam vlastitu turneju. Umorila sam se od toga da sam u pozadini. Oduvijek sam stvarala glazbu, čak i za vrijeme dok sam plesala, tako da su glazbenici s kojima sam radila znali da sam i pjevačica, no ples je plačao račune. Bila je borba no glazba je moja najveća strast, čak veća i od plesa.“

Danielle je u jednom od intervjua izjavila kako je o glazbi, izuzev činjenice da je odrasla uz roditelje pjevače i plesače, najviše naučila od svog mentora Princea. Što je sve naučila i kako je to pretočila u djelo, hrvatska publika ima prilike čuti na novom singlu „Life“, koji je baš kao i debi-EP izdanje ispunjen trap, hip-hop i latin-pop žanrovima.