„Dunavski valovi“ u izvedbi Andrea Rieua oduševili berlinsku publiku
8. veljače 2018.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

„Dunavski valovi“ u izvedbi Andrea Rieua oduševili berlinsku publiku

Remek-djelo rumunjskog kompozitora srpskog porijekla Jovana Ivanovića novost je na repertoaru popularnog violinista i dirigenta, koji u svibnju opet dolazi u Zagreb.

Svakodnevno se diljem svijeta izvode izuzetno posjećeni koncerti klasične glazbe, a glazbenici nerijetko u svoj repertoar uvrštavaju i pjesme kompozitora iz Hrvatske ili susjednih zemalja. Iznimka nije ni slavni nizozemski virtuoz na violini i dirigent Andre Rieu, čiji je Johann Strauss Orchestra tijekom posljednje turneje u prepunoj berlinskoj Areni izazvao ovacije izvedbom popularnog srpsko-rumunjskog valcera Dunavski valovi. Klasično djelo kompozitora Jovana Ivanovića (rumunjski Ion Ivanovici) tako je doživjelo još jednu svjetsku izvedbu i podsjetilo na brojna djela stvaratelja iz cijele regije.

Hoće li se ovaj valcer naći i na repertoaru koji je Rieu pripremio za svoj drugi nastup u Zagrebu saznat ćemo uskoro, no ne treba sumnjati da će se 19. svibnja u zagrebačkoj Areni ponoviti prošlogodišnja čarolija. Nizozemski umjetnik tada je osvojio deset tisuća posjetitelja, koji su pljeskom završili gotovo trosatni nastup i potaknuli glazbenike da se što prije vrate u Hrvatsku. Ovakav odaziv ne treba čuditi ako znamo da je Rieu tijekom tri desetljeća raskošnom scenografijom i kostimima te repertoarom koji se sastoji od najljepših valcera i najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova i hitova iz mjuzikla osvojio međunarodnu glazbenu scenu i zaradom pretekao neka od najvećih imena showbusinessa.

090717, Maastricht: Andre Rieu Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

„Mnogi među nama sjećaju se prošle godine u Areni, onog pljeska i oduševljenja koje su Andre Rieu i njegov orkestar izazvali u publici i njegovih komentara kako se nada što bržem povratku u Zagreb. Želja nam se svima ispunila, a 19. će svibnja biti još jedan dan vrhunske glazbe u Zagrebu koji nestrpljivo očekujemo“ – poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Kako biste i ove godine mogli uživati u glazbeno-scenskom spektaklu, posjetite stranicu eventim.hr i osigurajte si ulaznice na vrijeme. U međuvremenu, pogledajte kako je Andre Rieu s orkestrom izveo valcer ‘Dunavski valovi’: