Preminuo jedan od najpopularnijih glumaca u regiji Nebojša Glogovac
9. veljače 2018.
Nikola Knežević (2092 Članci)
Podijeli

Preminuo jedan od najpopularnijih glumaca u regiji Nebojša Glogovac

Nedavno je objavljena vijest kako je Nebojšla Glogovac hitno primljen u bolnicu zbok teškog zdravstvenog stanja, a nažalost sada je stigla i tužna vijest kako je preminuo u 49. godini života.

Riječ je o glumcu neizmjernog talenta, a koji je glumio u nekim od najpoznatijih filmskih naslova. Prvu ulogu je imao u seriji “Bolji život”, a prvi film u kojem je glumio bio je “Vukovar, jedna priča”. Najveću popularnost imao je u filmovima “Do koske”, “Bure baruta”, “Ubistvo s predumišljajem”, “Nebeska udica” i “Kad porastem biću kengur” kao i u seriji “Porodično blago”.

Dobitnik je brojniz priznanja i nagrada za svoje uloge, a među njima su “Zlatna arena” i nagrada Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece.

Glumačka scena u regiji je u potpunom šoku s obzirom da je smrt Glogovca došla iznenadno, a nakon kratke i teške bolesti. Umro je u 49. godini života.

Foto: YouTube

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *