Pjesmom “Rocket Man” predstavljen soundtrack biografskog filma o Eltonu Johnu!
14. svibnja 2019.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

Pjesmom “Rocket Man” predstavljen soundtrack biografskog filma o Eltonu Johnu!

Iščekivani soundtrack „Rocketman: Music From The Motion Picture“ sadržavat će neke od najvećih hitova koje su Elton John i njegov dugogodišnji suradnik Bernie Taupin ikad napisali, a otpjevao ih je Taron Egerton, koji u filmu tumači ulogu legendarnog glazbenika.

Njegova izvedba pjesme „Rocket Man“ prvi je otkriveni dio soundtracka, a popularni radijski voditelj Zane Lowe u svojoj ju je emisiji premijerno predstavio kao World Record. Iščekivani biografski film „Rocketman“ u kina stiže 24. svibnja, kada će biti objavljen i predstavljeni soundtrack!

„Rocket Man“ je jedna od 22 pjesme koje će se naći na soundtracku koji će obuhvaćati klasike kao što su „Your Song“ i „I Want Love“ te će svaka od njih biti prikazana u novom svjetlu. Za to su zaslužni glavni glumac Taron Egerton i višestruki dobitnik nagrade Grammy, producent i skladatelj Giles Martin, koji su vlastitom interpretacijom pjesme prilagodili atmosferi filma.

Album je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju, a produkciju potpisuje već spomenuti Grammyjem nagrađeni producent Giles Martin. Na soundtracku će se naći i jedna nova pjesma – „(I’m Gonna) Love Me Again“, čiji su autori Elton John i Bernie Taupin, a koju su otpjevali Elton John i Taron Egerton.

„Bilo je iznimno važno da Taron otpjeva moje pjesme. Moja je želja bila da način na koji me u filmu interpretira ne bude samo kroz glumu, već i kroz moju glazbu. U potpunosti sam vjerovao da će on i briljantan Giles Martin odraditi odličan posao, što je u ovakvom filmu iznimno bitno. Rezultati su zapanjujući.“, otkrio je legendarni Elton John.

„Glazba je žila kucavica ovog filma. Jednom kad pjesma započne, otvara se potpuno novi svijet. Taron se doista posvetio čitavom procesu, nisam do sad upoznao pjevača kojije toliko predan. Mislim da nitko nije mogao bolje inerpretirati Eltona.“, komentirao je Giles Martin, koji je veliku pažnju posvetio tome da se dinamika pjesama savršeno poklapa s ugođajem filma.

„Rocketman: Music From The Motion Picture“ možemo očekivati 24. svibnja, a u međuvremenu je dostupan za prednarudžbu.

Usporedno s albumom, u kina stiže film „ROCKETMAN“ koji prati fantastičnu transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna. Eltona u filmu glumi fantastični Taron Egerton, dok Jamie Bell glumi Eltonovog dugogodišnjeg tekstopisca Berniea Taupina, Richard Madden je u ulozi Eltonovog prvog menadžera Johna Reida te Bryce Dallas Howard u ulozi Eltonove majke Sheilae Farebrother. Film ROCKETMAN, u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina stiže pretpremijerno 24. svibnja.

„Rocketman: Music From The Motion Picture“ – popis pjesama:

The Bitch Is Back (Introduction)
I Want Love
Saturday Night’s Alright (For Fighting)
Thank You For All Your Loving
Border Song
Rock & Roll Madonna – Interlude
Your Song
Amoreena
Crocodile Rock
Tiny Dancer
Take Me To The Pilot
Hercules
Don’t Go Breaking My Heart
Honky Cat
Pinball Wizard – Interlude
Rocket Man
Bennie and the Jets
Don’t Let The Sun Go Down – Interlude
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Goodbye Yellow Brick Road
I’m Still Standing
(I’m Gonna) Love Me Again)

Foto: Sam Emerson