IZVJEŠĆE: Za rasprodane akustične večeri Lačnog Franza u ZKM-u tražila se pusa više
16. veljače 2018.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Za rasprodane akustične večeri Lačnog Franza u ZKM-u tražila se pusa više

U prepunom Zagrebačkom kazalištu mladih, 13. i 14. veljače karizmatični glazbenik Zoran Predin, zajedno s mladim snagama nikad boljeg Lačnog Franza, poklonio je zagrebačkoj publici dva dana ekskluzivnih i sjajnih koncerata pod naslovom „Akustična pusa“.

Autorske, akustične večeri petoročlanog sastava ispred kulise videoekrana ispreplele su svaka omiljene glazbene brojeve kroz dva sata nježnosti, sjete i humora te pokazale zašto je Zoran Predin jedan od najznačajnijih autora ovih prostora. Praćen pomlađenom, profesionalnom postavom Lačnog Franza – Luke Čadeža na bubnju, Tinea Časa na akustičnoj gitari, Aneja Kočevara na basu, Boštjana Artičeka na klaviru, orguljama i synthu, Zoran Predin vodio je bend i publiku kroz suptilan autorski program koji je kroz red pjesme, red kratkih monologa začinjenih nostalgijom na pravim mjestima i red aplauza ispunio Zagrebačko kazalište mladih emocijama i smijehom.

Večeri otvorene solističkim uvodom uz „Danas ja, sutra ti“ i „Gdje poljupci krote lava“, obuhvatile su dvadeset i jedan poznati Predinov klasik iz različitih razdoblja njegove bogate karijere, kao i sjajne naslove s nedavno objavljenog albuma “Akustična pusa”. „Poljub, ki riše ustnice, „Kada smijem se u snu“, „Tango ludosti“ , „Kosa boje srebra“, „Akustična pusa“, „Da sreli se nismo“, „Ne mi dihat za ovratnik“ i „Što bi mi bez nas“, tek su dio akustične retrospektive Zorana Predina koji je zajedno s okupljenom publikom na koncertu, srodnim dušama svih uzrasta, ovo Valentinovo pronašao ono nešto zauvijek njihovo.

Za dvije večeri u Zagrebu tražila se karta više, no za sve koji su propustili ove koncerte pune emocije, humora i pjesničke inteligencije, sljedeća prilika otvara se već 23. veljače u Čakovcu gdje će Zoran Predin i Lačni Franz nastupiti u Metalac Industrial Baru.

Izvor: Polak Media

Foto: FIlip Bušić/Polak Media