Zemlja gruva objavila žensku disko pop himnu za plodne dane
16. veljače 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zemlja gruva objavila žensku disko pop himnu za plodne dane

Zemlja gruva! je zagrebačkoj publici dobro poznat beogradski bend specifičnog imidža i glazbenog izričaja koji je fuzija pravaca u kojima dominira crni ritam: afro, neo soul, ragga, reggae, jazz, swing, glazba ’60-ih. Još jedna njihova specifičnost su, pored jake puhačke sekcije, tri vokalna solista različitog izraza: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan.

Zemlja gruva! iza sebe ima dva albuma: “WTF is Gruvlend?” i “Šta stvarno želiš?”, a najnoviji singl u izdanju Croatia Recordsa za koji objavljuju spot u režiji Staše Tomića s posljednjeg je albuma i nosi ime “Plodni dani”. Staša Tomić je poznat po zapaženim video spotovima za bendove Artan Lili, Kandžija i Gole žene, Repetitor, Lollobridgida, Sopot…

Pjesma “Plodni dani”, koju potpisuju Konstrakta, Milovan Bošković i Vojin Ristivojević, ženska je disko pop himna i govori o hormonskom vrtuljku, seksualnom nagonu, o primordijalnoj želji za privlačenjem mužjaka do nadmoćne pozicije ženke u plodnim danima. “Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire novije srpske pop scene, ljude nevjerojatno zarazne energije koji vam svojim likom i djelom žele dobrodošlicu u Zemlju gruva!