Bilk objavili “Quantum Status” i omogućili ga na streamanje na Bandcampu
20. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Bilk objavili “Quantum Status” i omogućili ga na streamanje na Bandcampu

Prošlog su tjedna BILK, pioniri zagrebačke live elektronske scene najavili svoj novi album QUANTUM STATUS drugim singlom imena “LOVE4androids” kojeg prati i lyric video.

Mogu li roboti, paranoični ili ne – voljeti? “LOVE4androids” je kratka pop pjesma neuobičajene forme. Bavi se osjećajima čovjekolikih robota i onih koji se tako osjećaju, napisana prije negoli je ‘android’ počeo konotirati operativni sustav telefona. Autori glazbe su Edi Grubišić Cipal, Tin Oberman i Luka Vrbanić. Pjesmom dominira izlomljeni groove kojeg čine izrazito prezentan akustični bubanj (Edi) i bas gitara (Luka), utopljena u slojevima jeke i odjeka zajedno sa slojevima sintesajzera. Love4ANDROIDS snimali su na više lokacija u Zagrebu Marko Pelaić, Hrvoje Pelicarić i Tin Oberman, miksao Tin Oberman, a masterirao Norman Nietzche (Calyx Mastering). Može se pronaći na B strani Kvantnoga statusa.

Kvantni status je vani zahvaljujući Aquarius Recordsu. Nalazi se na svim uobičajenim digitalnim servisima, a fizičko izdanje na 12” vinilu u glazbenim dućanima od 19. veljače 2018.

Quantum Status donosi 10 pjesama:

A1. THISisWHATshouldBE
A2. like2DANCE
A3. BEATSin2bits
A4. NIPPONnipples#
A5. tryNOT2
B1. dreamSTEPS
B2. LOVE4androids
B3. elle est faux
B4. nippon #036
B5. quantumSTATUS

Foto: Tin Bedenko