Stanislav Kovačić predstavio singl “Moj Šime” s albuma “Punk Cabaret”
19. siječnja 2020.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Stanislav Kovačić predstavio singl “Moj Šime” s albuma “Punk Cabaret”

Manje od tjedan dana nas dijeli do događanja „PUNK CABARET Live in ZKM: Stanislav Kovačić & Glumci“ – kazališno-koncertne predstave kroz koju će ovaj svestrani glazbenik u društvu izvrsnih glumačkih i glazbenih imena predstaviti svoj hvaljeni album „Punk Cabaret“! I dok iščekujemo taj ponedjeljak, 20. siječnja, otkrivamo glazbene novitete uoči vrhunca ‘punk-cabaret“ proslave u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Nakon „Ferma Dobre“ i „Je l’ se tebi sviđa“, kao novi singl s pratećim videom s albuma „Punk Cabaret“ objavljena je pjesma „Moj Šime“, koju su otpjevali Adrian Pezdirc i Ervin Baučić. Obojica se uz Stanka pojavljuju i u pratećem spotu, koji redateljski potpisuje Sandi Novak. Uz to, potvrđeno je i koja će to glumačko-glazbena imena uz Stanislava Kovačića te pod redateljskim umijećem Marija Kovača na pozornici ZKM-a 20. siječnja uživo iznijeti ovu punk-cabaret priču! U pratnji izvrsnog benda pjesme s albuma će otpjevati: Tarik Filipović, Hrvojka Begović, Mario Kovač, Tara Rosandić, Ervin Baučić, Edo Maajka, Krešimir Mikić, Barbara Suhodolčan, Vilim Matula, Anica Tomić, Uršula Najev, Judita Franković, Rene Bitorajac, Bojana Gregorić-Vejzović, Leda Lovrenčić, Danijel Ljuboja, Jan Kerekeš, Mia Melcher, Iskra Jirsak, Nataša Janjić Medančić i Goran Navojec!

Osnovnu bendovsku postavu činit će Davor Doležal, Ante Prgin-Surka, Luka Abrus, Laura Tandarić i Stanislav Kovačić, dok će u ulozi pratećih vokala biti Melita Lovričević, Ivana Radan, Mario Alajbeg i Vlade Matulić. Uz njih, svojom sviračkom izvedbom predstavu će naizmjence nadopunjavati i Sonja Domitrović, Ivan Marincel, Igor Pavlica, Mario Bočić, Margareta Sinković, Nastja Štefanić, Ivana Čuljak, Lucija Stanojević, Jurica Rukljić i Josip Konfić.

Predstava će biti upotpunjena i prigodnim vizualnim projekcijama, o kojima će brinuti Ivan Marušić-Klif, a koje je dizajnirala Klasja Habjan. Uz to, najavljena su i pojedina iznenađenja u performansu, što će ipak biti prepušteno publici na otkrivanje.

Ovo studijsko izdanje je po objavi ostvarilo pozitivne osvrte cijenjenih glazbenih kritičara te se našlo i u odabiru nekolicine godišnjih pregleda ponajboljih domaćih albuma 2019. godine. Ovo će biti iznimna i rijetka prilika čuti kako „Punk Cabaret“ zvuči uživo, i to u svom prirodnom okruženju – na kazališnim daskama, uz čitav niz glumačkih i glazbenih imena koja će ovu priču pretvoriti u glazbeno-scensku punk rapsodiju! Ulaznice su dostupne u prodaji po cijeni od 80 kuna.