Zagrebački rockeri Stonebride objavili novi album i najavili europsku turneju
17. ožujka 2018.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Zagrebački rockeri Stonebride objavili novi album i najavili europsku turneju

Nakon 4 godine od zadnjeg dugosvirajućeg albuma zagrebački rock bend protkan šarolikim utjecajima Stonebride izbacuje svoj novi uradak u formi mini albuma nazvan “Animals on Display”.

U izdanju nezavisne etikete PDV materijal će biti dostupan u CD/Digital oblicima, dok se vinilna verzija očekuje na jesen. “Animals on Display” sadrži 4 pjesme. Od svih svojih dosadašnjih izdanja Stonebride je na ovome radio najiscrpnije, do sitnih detalja na prvu nevidljivih oku i nečujnih uhu. Ovaj mini album u trajanju od nešto manje od 18 minuta zahtijeva potpunu, te nesmetanu pozornost. Ostajući vjerni svojim korijenima, ali implementirajući glazbeno uz osobno iskustvo Stonebride hrabro maršira dalje svojim putem kao svih ovih godina do sada.

Koncept je upotpunjen i samim izgledom naslovnice za koju je zaslužan vrlo nadareni Krešimir Ćuk aka VAST. Zajednički jezik Stonebridea i VASTa pronađen je vrlo brzo kroz prizmu zajedničkih glazbenih ukusa, i pogleda na malo ‘drugačiji’ vizualni kontekst. VAST je digitalni likovni umjetnik čiji radovi nastaju kao kombinacija digitalnih foto kolaža i vektorske grafike te njihovom ispreplitanju. Vizualno vuče inspiraciju iz estetike starih grafika / šrafura a tematski iz surealizma. Glavni fokus radova mu je subjektivno iskustvo čovjeka koje izjednačava s objektivnim vanjskim na način da briše jasne granice među njima.

“Animals on Display” sniman je na nekolicini zagrebačkih lokacija od travnja do prosinca 2017.g. Riječ je o studijima SoundBrick, Kramasonik, Chicken Sound, Ribič, i bendovskoj prostoriji za probe (Deep In The Hole). Producentsku palicu je preuzeo vokal i gitarist benda Siniša Krneta, snimanje samih instrumenata/vokala u raznim etapama odradili su Luka Grubišić, Vedran Kovačić, Hrvoje Nikšić, Vedran Rao Brlečić i Hrvoje Štefotić. Za miks je zaslužan Vedran Rao Brlečić, a za mastering Carl Saff.

Nakon dvije godine od zadnjeg (većeg) cestovnog pothvata, Stonebride na krilima novog materijala odlazi na još jednu europsku turneju naziva Displays of March. Put ih navodi kroz Austriju, Njemačku, Belgiju, Englesku (po prvi put), i Hrvatsku. Najbliže nama su dva koncerta na domaćem terenu. Tako ih gledamo u zagrebačkom klubu KSET (četvrtak, 29.3.2018.) gdje je bend zadnji puta nastupio pred 5 godina, te dan kasnije, u petak (30.3.2018.) na daskama sve popularnijeg pulskog kluba Kotač. Na oba koncerta podršku im pružaju sjajni novosadski acid/etno/metal prvaci Wolfram.