Chubi (Gretta) uoči Tuluma 23: “Žao nam je što je gutač mačeva otkazao, ali imamo zamjenu”
21. ožujka 2018.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Chubi (Gretta) uoči Tuluma 23: “Žao nam je što je gutač mačeva otkazao, ali imamo zamjenu”

Tulum 23 ili 23. rođendan Aquarius Recordsa u subotu, 24. ožujka u Tvornicu kulture dovodi Grettu, Ljetno kino i bend Ti, ja i moja mama.

Oči nastupa razgovarali smo s Tomislavom Čubekom – Chubijem, pjevačem i gitaristom Grette, a dotaknuli smo se novog albuma, Tuluma 23, koncerata i odnosa s publikom.

Za nekoliko dana izlazi vaš novi studijski album. Što možemo saznati o njemu, a da već ne znamo?

Peti album, Gravitacija, 11 pjesama, jedna obrada, jedan duet, ljubav, tuga, sreća, ljutnja, slušaj glasno. Jako smo ponosni na njega i zahvalni svima koji su sudjelovali u njegovom nastanku.

Album  ste najavili s nekoliko singlova i svaki je za sebe bio poseban, pa je tako primjerice za “Vatromet za kraj” snimljen i 360° video. Hoće li album zvukovno biti sličan ovim singlovima ili pripremate nešto neočekivano?

Na albumu smo koristili dosta novih instrumenata i zvukovnih podloga, album je zvukovno dosta širok.  Teško je reći što bi bilo neočekivano za nekog ali mislim da će i dobar poznavatelj našeg rada u više trenutaka biti iznenađen tijekom slušanja albuma. Nadam se samo pozitivni 🙂

Ožujak je pun koncerata za vas, ali nije samo to zanimljivo nego i to da ste obišli skoro cijelu Hrvatsku, od Istre, preko Dalmacije do Međimurja. Jedino niste u Slavoniji bili ovog ožujka. Volite često nastupati?

Obožavamo nastupati i nastupamo gdje god su minimalni kriteriji ispunjeni. To nas čini sretnijima, jačima, volimo kontakt s publikom i jednostavno uživamo u tome. Slavoniju nismo uspjeli uklopiti u ovaj dio turnejice ali ne odustajemo od nje, kao niti od regije, vrijeme je da krenemo malo šire.

Možemo li vas očekivati predstojećeg ljeta i na nekim festivalima ili se samo koncetrirate na klupske nastupe?

Za sada su klupski nastupi i promoviranje novog albuma, za ljeto već ima nekih datuma i festivala ali kad sve točno odredimo onda ćemo objaviti datume na Faceu i ostalim kanalima.

Album ćete službeno predstaviti na Tulumu 23, rođendanu Aquarius Recordsa. Vjerujem da možemo očekivati nešto posebno, osim izvođenja novih pjesama?

Osim izvođenja novih pjesama biti će i izvođenja nešto starijih pjesama. Ma bit će svega, imamo u Tvornici uvjete pa ćemo napraviti svašta, jedino nam je žao što nam je gutač mačeva otkazao ali već imamo ideju za njegovu zamjenu.

Iako vas mnogi pamte po hitu “Malena”, za one prave obožavatelje ste puno više od samo jednog hita, a vidim da i koncertni prostori budu lijepo popunjeni. Kakav je odnos između vas i publike?

Odnos je predivan, puno ljudi nam prilazi poslije koncerta i znamo s publikom razgovarati i družiti se do kasno u noć, a s puno njih smo postali dobri prijatelji. Ostali koji dođu na naš koncert prvenstveno potaknuti “Malenom” jako se iznenade kad čuju kako ostale pjesme zvuče uživo, iznenade se jako pozitivno.

Gdje vam je posebno drago nastupati, imate li neki grad kojeg ćete zbog publike i atmosfere posebno pamtiti?

Ma svugdje smo imali jako dobrih koncerata i teško je izdvojit 10 a ne jedan. Lakše je izdvojiti gdje nam je grozno nastupati hehe.