Tonka predstavila novu sanjivu pop poslasticu “Jedno jutro”
26. ožujka 2018.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Tonka predstavila novu sanjivu pop poslasticu “Jedno jutro”

 

“Jedno jutro je pjesma o pretpostavci da sutra ne postoji, da je danas zadnji dan kojeg imamo. Istiniti osjećaji i postupci vođeni isključivo srcem,  bez ikakvog promišljanja. Tekst pjesme je poput zavjeta, a tu leži najveća snaga pjesme.”

Nježna, ali misaona pjesma donosi nam i takav spot. Distopijski scenarij praznih prostora, usamljenih pejsaža, tihih ulica, praznih dućana koji i dalje žive svoj život bez glavnih likova naizgled su neshvatiljivo i pusto okruženje u kojem Tonka pronalazi smisao i nadu obraćajući se voljenoj osobi.

„Lijepa, nježna, apokaliptična pop pjesma“ – opisao je Aljoša jednom rečenicom pjesmu kojom dominira eterična atmosfera dodatno pojačana trubama i saxofonom. Autorski tim koji potpisuje ovaj spot radio je i na prvom solo izdanju za pjesmu  “Bolji smo”.

“Na snimanju spota je bilo predivno, moje povjerenje prema svakom od njih je neupitno, a proces snimanja veliki užitak. Puštala sam ih da do kraja budu kreativni, Vanja je vodio čitavu priču svojom prvotnom idejom”,  osvrnula se Tonka na ekipu sa snimanja spota.

Režiju potpisuje Vanja Vascarac, direktor fotografije i autor fotografjia je Sven Stefanović, suradnik za pokret Martina Nevistić, a styling je osmislila Marija Cvitanović koja je producirala spot za prethodni singl “Pozitivizam”. Za make up je zaslužna Petra Sever, a za kosu frizerski salon “Keune Colette”.

Treći po redu samostalni singl nastavlja niz Tonkinih pjesama prepoznatljivog alt pop zvuka kojim najavljuje svoj debitantski album kojeg očekujemo do kraja ove godine, a svaki nadolazeći singl predstavlja nam kao povezanu glazbenu cjelinu upotpunjenu vizualnom umjetnošću i dodirima suvremenog plesa i pokreta koje Tonka vješto isprepliće u svojoj glazbi.

Foto: Sven Stefanović