Novi Cinestar spektakl – opera “Macbeth” uživo iz Royal Opera Housea u Londonu
29. ožujka 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Novi Cinestar spektakl – opera “Macbeth” uživo iz Royal Opera Housea u Londonu

Cinestar kina Hrvatska nastavljaju s prikazivanjem spektakala, a sljedeći na rasporedu je opera Macbeth koja će biti emitirana uživo iz Royal Opera Housea u Londonu.

Ratnik Macbeth se bori na strani kralja Škotske – ali kada vještica prorekne kako će on sam postati kraljem, nemilosrdna ambicija navodi Macbetha i njegovu ženu na užasna djela. Ubojstvom Macbeth postaje kralj, a intriga i pokolj su obilježja njegove kratke vladavine osuđene na propast. Vještice također predvide smrt Macbetha i njegove žene, što se i ostvari te je time pravda zadovoljena.

Lloydova produkcija (op. a. Phyillida Lloyd) iz 2002. godine za Royal Operu je bogato nijansirana, prošarana crnim, crvenim i zlatnim. Vještice – stvorenja s crvenim turbanima, osmišljene od strane Anthonyija Warda – su sveprisutni agenti sudbine. Lloyd ocrtava Macbethovu zaigranost kao tamnu tugu koja vreba iza njihovih užasnih djela. Royal Operina produkcija uzima Verdijevu reviziju opere iz 1865. godine koja uključuje očaravajuću ariju gospe Macbeth “La luce langue”.

“Macbeth” će biti prikazana 4. travnja s početkom u 20 sati i 15 minuta, a spektakl je u četiri čina s jednom stankom u trajanju od 15 minuta. Sve će biti realizirano u sljedećim kinima:

Kaptol Boutique Cinema
Branimir centar
Zadar
Varaždin
Joker Split
Sl. Brod
Rijeka
Osijek
Dubrovnik
Mostar
Tuzla