IZVJEŠĆE/FOTO: Kulturaljka 2018. iznad očekivanja
31. ožujka 2018.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Kulturaljka 2018. iznad očekivanja

Šibenik je noćas u Hangaru pokazao zašto je među najvažnijim koncertnim pozornicama Hrvatske!

Nema do šibenske publike, komentiralo se sinoć po back stageu i po cijelom Hangaru bivše vojarne Bribirski knezovi gdje je u vrhunskoj atmosferi održana još jedna Kulturaljka, smotra rock and rolla koju Udruga PARK organizira osmu godinu za redom. Čast da otvore ovogodišnju feštu pripala je šibenskom bendu Rhea koji je vrlo profesionalno i opušteno zagrijao Hangar na radnu temperaturu za veličanstveni Kries o čijoj će noćašnjoj promociji zadnjeg albuma ‘Selo na okuke’ posjetitelji Hangara još dugo pričati.

Zrelijoj publici koja ih prati još iz vremena Legena njihova kvaliteta zasigurno nije bila iznenađenje, ali mlađe je zato bend ostavio bez daha. ‘Kries je neočekivano oduševljenje, a Jinxi su bili očekivano genijalni’, komentirali su fanovi iz prvog reda koji su povremeno padali u trans od etno bubnjarskih ritmova, zvukova gajdi i drugih za rock smotre nesvakidašnjih instrumenata.

Nakon hrvatskih kraljeva world musica na binu su se popeli Jinxi kojima je nastup na Kulturaljci bio i službeni ‘warm up’ za zagrebački koncert u Domu sportova koji početkom svibnja sviraju u povodu 20 godina od objave njihovog albuma ‘Second Hand’.

‘Volimo biti u Šibeniku, volimo svirati u ovom gradu i jako nam je drago što se baš ovdje zagrijavamo za veliki show u Zagrebu’ komentirali su članovi benda. S njima je bila i Nora Krstulović, redateljica zagrebačkog nastupa koja je u Hangaru pratila svaki njihov korak na bini i kao školarka zapisivala u bilježnicu bilješke osmišljavajući velebni stage na kojem će Jinxi nastupiti u Zagrebu.

Kandžija i Gole žene pružili su očekivano energičan nastup i šteta što publika nakon Jinxa i Legena nije u onolikom broju poslušala i te goste ovogodišnje Kulturaljke koju je na afteru u san ušuškao DJ dvojac Škalja i Sokol.

– Hangar je i ove godine bio pun, šibenska publika najbolja i osmu godinu za redom promovirali smo ljubav, kulturu rock and rolla i proslavili dolazak proljeća u gradu probuđene muzičke scene. Jako sam sretan što je Kulturaljka ove godine ‘warm upom’ Jinxa postala i dio velike hrvatske priče baš kao što je i Šibenik postao jednom od najvažnijih koncertnih pozornica Hrvatske. Hvala svima koji su bili noćas s nama, a posebno mnogima koji su ove godine pomogli u organizaciji i doprinijeli da osma Kulturaljka bude veličanstvena – kazao je jutros Igor Bergam u ime organizatora.

Cijela noćašnja rock fešta emitirana je u svijetu putem Live Video Streaminga u režiji šibenskog Pixel Record Studija i Photo Studija 82, a produkcija i promocija ovogodišnjeg showa povjerena je RatCat teamu.

Foto: Zrinka Magazin