Ex Mozartine: “Surađivali smo s većinom izvođača, ali velika nam je želja raditi s Gibonnijem”
7. travnja 2018.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Ex Mozartine: “Surađivali smo s većinom izvođača, ali velika nam je želja raditi s Gibonnijem”

Mozartine su pjevački studio koji djeluje od 1999. godine s jednim ansamblom, a sada se mogu pohvaliti s čak 11 zborova i više od 300 članova.

Imaju 7 dječjih zborova, zbor dječaka, musical dječji zbor, djevojački zbor i sastav Ex Mozartine. Upravo u nastavku razgovaramo s Ex Mozartinama, aktualnom singlu s Davorom Gopcem, brojnim suradnjama i novim projektima.

Vaš aktualni singl „Tužni lutak“ u suradnji s Davorom Gopcem polako osvaja publiku i radio postaje. No, to vam nije prva suradnja, ranije ste obradile pjesmu „Nebo.“ Kako je surađivati s Davorom i koja vam je obrada draža?

Davor je predivan, prejednostavan i predobar čovjek, s kojim svaka suradnja, pothvat, proba, koncert, protekne u predobrom raspoloženju 🙂 Kada bismo trebali izdvojiti jednu od ove dvije obrade pjesama PP, možda bismo se ipak odlučili za “Tužnog lutka”, kako nas uz njega vežu i dani “kampiranja” u Gavelli, probe s bendom, tri dana koncerata i puno druženja 🙂 Tako je pjesma tijekom tih koncerata dobila i svoje video “live” izdanje.

Surađivali ste s mnogim imenima na hrvatskoj estradi. Postoji li još neki bend, izvođač s kojim biste voljeli raditi, a niste do sad?

Surađivali smo s većinom izvođača i bendova iz Hrvatske čiji rad i glazbu iznimno cijenimo. Na listu suradnji na ovaj ili onaj način stavili smo Damira Urbana s bendom Urban & 4, Nenu Belana & Fiumense, Olivera Dragojevića, Ivana Dečaka i bend Vatra, Gopca i Psihomodo Pop, Luku, Mladena i Sašu iz benda TBF, sestre Husar, Ivanu Radovniković, Ivanu Kindl, Vannu, Jelenu Radan, … ovih dana smo u studiju s Edom Maajkom, a od domaćih, iako smo snimili obradu njegove pjesme, u pjesmi ili na pozornici zajedno nismo se još pjevački našle s našim Gibonnijem (samo jednom na Urbanovom koncertu kada je zasvirao uz nas i Urbana na gitari pjesmu “Glas jeka”), pa evo, možda bismo njega stavile na vrh liste želja 🙂

Na čemu trenutno radite, spremate li još neke projekte i možete li nam otkriti neke detalje?

Ovih dana smo u studiju s Edom Maajkom koji trenutno snima svoj novi album te nas je zvao za suradnju u dvije pjesme – u jednoj s našim klincima, članovima dječjih zborova našeg pjevačkog studija, a u drugoj sa sastavom Ex Mozartine. Osim toga, snimamo i još jednu obradu, single s jednim splitskim glazbenikom, no to neka za sada ostane tajna. Naši dječji zborovi se pripremaju za proljetna gostovanja koncertima diljem Hrvatske, dok djevojački zbor aktivno priprema turneju u Oslo.