Zagrebački Nizozemac Tone Tuoro aka Tony Brøwn predstavio novi EP
11. travnja 2018.
Music Box (9994 Članci)
Podijeli

Zagrebački Nizozemac Tone Tuoro aka Tony Brøwn predstavio novi EP

Naš zagrebački Nizozemac, nizozemski Trogiranin, te trogirski purger Tone Tuoro aka Tony Brøwn prošlog mjeseca izdao je svoj novi EP „A Trip 2 London“. Budući da se radi o nešto drugačijem glazbenom izričaju od onog na što smo navikli kroz produkciju i izdanja Tone Tuora, ovaj album izdan je pod monikerom Tony Brøwn za domaću etiketu JabbaTon Records na kojoj je već ranije izdao i „90s Kid“ EP.

Tone Tuoro a.k.a. Tony Brøwn zagrebački je MC i producent koji je studirao glazbenu produkciju na SAE u Ljubljani te diplomirao u Londonu. Rođen je u Amsterdamu, gdje odrasta te u 2. razredu srednje škole seli u Zagreb, gdje je i danas. Kroz svoju glazbenu karijeru surađivao je s mnogim domaćim umjetnicima kao što su Kandžija, Remi, Filip Motovunski te mnogi drugi. Također je više puta nastupao na brojnim regionalnim festivalima kao što su Exit, Outlook, Fresh Island, Seasplash, Seastar, Terraneo, InMusic, itd. Najaktivniji je kao MC brojnih zagrebačkih klupskih večeri kao što su primarno Chew The Fat / Fat Gold, pa često i RNB Confusion, te Illectricity festival. Uz to, svoju glazbu izvodi na engleskom jeziku te najčešće sam potpisuje i produkciju. Ima već nekoliko izdanja iza sebe, „The Adventures of Tony Brown“ vol.1 i vol.2 te „90s Kid“ EP, a sada predstavlja zaokret u svom inače prepoznatljivom Golden Age Hip Hop zvuku uz elektroničku produkciju „A Trip 2 London“ EP-a.

„Otkad mi se obitelj preselila u London imao sam prilike često posjećivati taj grad koji me uvijek oduševljavao svojim glazbenim stilovima kao što su Garage, Grime, Drum’n’Bass, Jungle i tako dalje. U tim čestim i dugim boravcima u Londonu posjećivao sam brojne koncerte, upoznavao razne artiste i vidio njihovu glazbenu scenu te pristup glazbi iznutra. To me potaklo da napravim svoju interpretaciju UK glazbe i došao sam na ideju za EP “A Trip 2 London“. Na EP-u se nalazi 7 raznolikih pjesama koje su inspirirane londonskim zvukom. Od 7 pjesama na EP-u, 6 ih ima rap i pjevne dionice koje sam izveo sam na engleskom jeziku, a svu produkciju, izuzev pjesme “My Thing” koju je skladao DJ Tom Polo sam isproducirao te skladao sam.“

Treba napomenuti da će uskoro izaći i deluxe verzija EP-a na Tonyevom Bandcampu, uz remixeve i suradnje iz Londona kako bi se upotpunio dojam EP-a „A Trip To London“. Također, prije ljeta će izaći i spot za pjesmu „My Thing“.

Foto: Dario Dunaj