Trilogija završava – The SIIDS era započinje!
23. travnja 2018.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

Trilogija završava – The SIIDS era započinje!

Riječani The SIIDS u Zagrebu će, 3. svibnja, na koncertnoj promociji u klubu Vinyl ekskluzivno predstaviti završni dio svoje audio-vizualne trilogije.

Glazbeni duo The SIIDS novo je ime riječke glazbene scene, a čine ga Stanislav Grdaković i Darko Terlević. Iskusne glazbenike publika je imala priliku slušati kao članove benda Morso, a kao novi bend – The SIIDS donose moderni zvuk prožet indie i electro pop/rock elementima. Pjesme su snimljene na engleskom jeziku, a žanrovski pristaju uz Depeche Mode, Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets i M83.

Dugogodišnja suradnja s renomiranim vizualnim umjetnikom Kristijanom Vučkovićem rezultirala je impresivnim audio-vizualnim projektom koji su započeli krajem 2017. godine. Pisanju pjesama i snimanju videospotova ovaj kreativni tim pristupa iznimno detaljno pa tako vrlo pomno biraju i lokacije snimanja. Najnoviji spot smjestili su u povijesno-funkcionalni kontekst koji estetski odgovara kao metafora za samu pjesmu.

Singlovi ”Meaningless/Weightless” i ”Lovers” te njihovi prateći videospotovi dio su sjajne audio-vizualne trilogije čiji će završetak biti otkriven u spotu za pjesmu ”Giving Myself To You”.

Kao prvi dio trilogije – ”Meaningless/Weightless” otkriva mračnu estetiku, nastavak priče u spotu za ”Lovers” smješten je u devastirane prostore koji su metafora za unutarnja stanja autora, a kako završava ova utopijska umjetnička priča otkrit će se 3. svibnja u zagrebačkom klubu Vinyl.

Osim ekskluzivnog premijernog prikazivanja videospota, The SIIDS će se, po prvi puta u Zagrebu, publici predstaviti i nastupom uživo.

S ”Giving Myself To You” The SIIDS zatvaraju svoju prvu audio-vizualnu trilogiju, ali svakako daju naslutiti da će iz njihove kreativne radionice izaći još iznenađenja. Otvaraju li time vrata glazbenoj budućnosti – uvjerite se sami, 3. svibnja u Vinylu!

Koncertna promocija namijenjena glazbenim znalcima i medijima otvorena je i za javnost te se ovim putem u Vinyl pozivaju i svi ljubitelji dobre electro pop/rock autorske glazbe. Vrata zagrebačkog kluba Vinyl otvaraju se u 20:30, videospot će premijerno biti prikazan u 21:00, a nakon promocije slijedi druženje i koncert za okupljene. Ulaz je slobodan.

Foto: Kristijan Vučković