Članovi megapopularne ABBA-e nakon 35 godina ponovno u studiju, a ono što slijedi podijelit će fanove
27. travnja 2018.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Članovi megapopularne ABBA-e nakon 35 godina ponovno u studiju, a ono što slijedi podijelit će fanove

Kako je potvrđeno na službenom Instagram profilu, kao i od strane menaždera grupe Gorela Hansera, članovi ABBA-e, jednog od najkomercijalnijih pop sastava svih vremena, okupili su se nakon 35 godina povodom snimanja novog materijala.

Agnetha, Benny, Björn i Anni-Frid, svima dobro znani i mnogima omiljeni Šveđani, objavili su danas, 27. travnja, skupnu izjavu o snimanju dvije nove pjesme, što je ujedno i prva njihova aktivnost u glazbi nakon dugih 35 godina. Rezultat je to razvoja događaja nakon neuobičajene odluke o planiranju hologramskih nastupa, novog trenda u dobu virtualne stvarnosti, bar dosad rezerviranog za pokojne slavne glazbenike.

Ipak, neće sve ostati na digitalnim avatarima članova švedske pop senzacije. “Odluka o prihvaćanju rada na projektu avatar turneje ABBA-e donijela je neočekivani rasplet”, stoji u izjavi na službenom Instagram profilu. “Svo četvero smo osjetili kako bi bilo zabavno udružiti snage i ući u studio nakon 35 godina. I jesmo. Izgledalo je kao da se vrijeme zaustavilo nakon kratkog odmora. Krajnje radosno iskustvo!”

Također ističu kako su studijske sesije ishodile dvije nove pjesme te dodaju još ekskluzivnih novosti: “Jednu od pjesama, ‘I Still Have Faith In You’, izvest ćemo kao digitalne projekcije samih sebe u TV emisiji u produkciji NBC-a, a koju BBC namjerava emitirati u prosincu. Možda smo ostarili, ali pjesma je nova. I osjećaj je sjajan”.

❤️ #abbaofficial #abba

A post shared by @ abbaofficial on

Par dana ranije, Björn Ulvaeus je tijekom svog govora u Bruxellesu otkrio kako su virtualni “Abbatari” stvoreni na način da predstavljaju izgled članova u danima najveće slave. “Fotografirali su nas iz svih mogućih kutova, natjerali da radimo grimase ispred kamera, naslikali točkice na našim licima, izmjerili nam glave”, opisivao je proces pjevač i gitarist grupe.

Objavu datuma nadolazeće digitalne turneje ABBA-e očekujemo za 2019. ili 2020. godinu. Posljednji put su zajedno fizički nastupali 1986., ako ne brojimo izvedbu pjesme “Me and I” na privatnom partyju u Stockholmu prije dvije godine.