Povijesni uspjeh Brucea Springsteena! Dobiva Tonyja za jedinstveni show na Broadwayu
1. svibnja 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Povijesni uspjeh Brucea Springsteena! Dobiva Tonyja za jedinstveni show na Broadwayu

Kad smo nedavno pisali o seriji koncerata Brucea Springsteena na Broadwayu već tada smo zaključili kako je riječ o događaju koji će ući u glazbenu povijesti.

Upravo je objavljeno kako će zbog koncepta “Springsteen on Broadway” dobiti posebnu nagradu Tony.  Vijest je otkrivena na svečanosti objave nominacija 72. dodjele nagrada Tony.

Bruce je poznat kao osoba koja puno radi, što svakako doprinosi njegovoj borbi protiv depresije, pa je tako osim stadionske turneje odlučio pohoditi i Broadway gdje je po večeri imao točno 939 ljudi u publici. Od prosinca prošle do veljače ove godine imao je više od 80 koncerata, uključujući i one premijerne koji su se dogodili u listopadu 2017. godine. Svaki koncert je bio rasprodan, a prosječna cijena ulaznice je bila 500 dolara, što je više od recimo mjuzikla “Hamilton”. Vrijednost produkcije se popela s početnih 2 na 2,4 milijuna dolara zbog pet koncerata tjedno pa je tako box office objavio kako je ukupna zarada do sada dosegla 55 milijuna dolara.

Štoviše, Bruce je ugovorio novu seriju koncerata sve do prosinca 2018. godine pa će se tako ova 14-mjesečna “turneja” sastojati od više od 200 koncerata. Za one koji možda nisu upoznati, riječ je o solo koncertima gdje Bruce nastupa samo uz gitaru, klavir i usnu harmoniku, a na pozornici mu se pridružuje back vokalistica Patti Scialfa. Osim glazbe na ovim solo nastupima Bruce govori i o svojem životu te predstavlja pjesme u nešto drugačijim aranžmanima.

Ovo je definitivno jedinstveni događaj u glazbenoj povijesti, a sve će kulminitari nagradom Tony. Osim nje, The Boss u svojoj vitrini drži Oscara za “Streets Of Philadelphia” iz 1994. godine, 20 Grammyja, a čak ima i dvije nominacije  za Emmy nagrade.

Svečanost dodjele Tonyja bit će upriličena 10. lipnja, a voditelji će biti Sara Bareilles i Josh Groban.

Set lista “Springsteen on Broadway” koncerata:

“Growin’ Up”
“My Hometown”
“My Father’s House”
“The Wish”
“Thunder Road”
“The Promised Land”
“Born in the U.S.A.”
“Tenth Avenue Freeze-Out”
“Tougher Than the Rest”
“Brilliant Disguise”
“Long Walk Home”
“The Rising”
“Dancing in the Dark”
“Land of Hope and Dreams”
“Born to Run”
*pjesme “The Ghost of Tom Joad” i “Long Time Comin” su par puta izvedene kao zamjena za dvije pjesme s Patti  Scalfia koja je jedno vrijeme bila u bolnici zbog gripe, a par puta je zbog obaveza morala izostati.