Hrvatski telekom reagirao na priopćenje za javnost INmusic festivala
8. svibnja 2018.
Music Box (9753 Članci)
Podijeli

Hrvatski telekom reagirao na priopćenje za javnost INmusic festivala

Ubrzo nakon što je INmusic festival objavio priopćenje za javnost u kojemu, između ostalog, navode kako je upitna opstojnost održavanja festivala na sadašnjem mjestu, zbog izgradnje bazne stanice HT na Jarunu, javio se i Odjel za korporativne komunikacije Hrvatskog telekoma.

Reakciju na priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski Telekom od samih početaka podržava INmusic festival. U određenom razdoblju bio je i generalni pokrovitelj festivala. U posljednjih nekoliko godina, komunikacijski podržava festival omogućujući posjetiteljima stabilnu i nesmetanu mobilnu vezu upravo s ciljem njihove sigurnosti.

Ove godine točno na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postavlja se privremena bazna stanica koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja. Sve će u komunikacijskom i lokacijskom smislu biti kao i prijašnjih godina i u dogovoru s Gradom Zagrebom.

Ugroženo održavanje INmusic festivala na Jarunu?!

Tijekom 2017. i 2018. godine u suradnji s Gradom Zagrebom HT je izvršio pripreme za modernizaciju postojeće fiksne mreže na području ŠRC Jarun, kako bi se ugostiteljima i drugim poslovnim subjektima osigurala veća brzina interneta. Također, za vrijeme održavanja INmusica na Otoku hrvatske mladeži je zbog velikog broja posjetitelja potreban dodatni kapacitet.

Upravo stoga se ondje sljedeće godine namjerava postaviti trajna bazna stanica prema najvišim sigurnosnim standardima (čak iznad onih koje propisuje EU). HT priprema projektnu dokumentaciju za postavljanje trajne bazne stanice do ljeta 2019. godine na Otoku hrvatske mladeži, a konačna lokacija je još uvijek na razini prijedloga i o njoj će odlučiti Grad Zagreb koji je vlasnik i upravitelj prostora. Trajnim rješenjem bi se na otok dovela i optička veza koja će poslužiti svim operatorima, upravitelju ŠRC Jarun i svim organizatorima budućih događaja.”