Music Box jedan od službeno akreditiranih medija ovogodišnjeg Primavera Sound festivala u Barceloni
8. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2621 Članci)
Podijeli

Music Box jedan od službeno akreditiranih medija ovogodišnjeg Primavera Sound festivala u Barceloni

Primavera Sound ne samo da se može svrstati u jedan od najvećih europskih, nego i svjetskih festivala. Ove godine spektakularan line up nas očekuje od 30. svibnja do 3. lipnja u Parc del Forumu u Barceloni.

Program se razlikuje od recimo komercijalnih festivala kao što su Sziget ili Exit festival i više je naklonjen indie i alternativnoj sceni te ga možemo na neki način usporediti s INmusicom, iako su razmjeri punu veći. Björk, Nick Cave And The Bad Seeds, Chvrches, The National, Migos, Arctic Monkeys, Lorde, Lykke Li, Mogwai, Warpaint, Sparks, The War On Drugs, Vince Staples i brojni drugi dolaze u Španjolsku gdje će u nekoliko dana privući tisuće i tisuće posjetitelja. Prošle godine je to bilo više od 200 tisuća ljudi, a ove bi s obzirom na još atraktivniji line up moglo biti još više.

Ono što fascinira, ovaj festival ne samo da ima glazbeni, već i gastronomski line up. Najbolji street food restorani u Barceloni, paelle restorana Kauai of Gava i tradicionalni food kamioni dio su gastronomskog line up cateringa koji se sastoji od šarolikih paleta ukusa. Tako Primavera Sound kao jedinstveni festival na svijetu nudi, osim vrhunske glazbe, savršenog mjesta za odmor i spavanje, opskrbe tekućinama nudi i  mogućnost kušanja raznovrsne hrane, možda netipične za koncerte i festivale. Kako festival 18 godina traži glazbenu jedinstvenost,  toliko godina je u potrazi za Primmmaverom, novim  gastronomskim programom festivala te time žele srušiti poznati kliše da se na festivalima ne jede dobro. Ne samo da će se jesti dobro, nego i žlicom, vilicom i nožem, iako u ponudi ima finger fooda. Gastronomsko-kulinarski užitak, tako se najbolje može opisati boravak na Primaveri u Barceloni. 20 restorana iz grada će se nakratko premjestiti i na festivalsku lokaciju u Casa Primaveri, bivšem Cafe del Maru te će svakoga dana nuditi različitu hranu i menije.

Ove godine glazbeni portal Music Box je službeni akreditirani medij Primavera Sound festivala u Barceloni te ćemo izvještavati tih dana izravno iz središta Španjolske. Osim nacionalnih glazbenih festivala, cilj Music Boxa je popratiti i neke od najvećih europskih i svjetskih pozornica. Jedna od njih je definitivno Primavera Sound. Ovo je velika čast, ali i obveza za Music Box ekipu koja nešto više od godinu dana postoji i radi te je došla među 5 najčitanijih glazbenih portala u Hrvatskoj.

Inače, ako želite biti dio ovog festivala morali biste izdvojiti 215 eura za cjelokupan program, dok su recimo early bird ulaznice rasprodane kao i VIP full festival ulaznice. Dnevne obične i VIP ulaznice su dostupne samo za četvrtak i petak, dok su za subotu rasprodane.

Osim koncerata i gastronomije organiziraju i niz  popratnih sadržaja te doslovno cijeli grad tih dana širi miris Primavere.