Splitski reper Krešo Bengalka predstavio spot za novi singl “Ovdi”
9. svibnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Splitski reper Krešo Bengalka predstavio spot za novi singl “Ovdi”

Krešo Bengalka, splitski reper i prvak tvrdog đira, predstavlja video spot za pjesmu ‘Ovdi’. Na šestom singlu s albuma ‘Split ZOO’ objavljenog u izdanju Croatia Recordsa, Krešo Bengalka na autotuneu secira splitsku stvarnost. Crno-bijeli spot u režiji talentiranog Rina Barbira sjajno je zaokružio cijelu priču oko albuma. 

Junaci splitskih ulica obični su momci različitih godišta, njihov teritorij ograđeno je kvartovsko igralište – poveznica sa ZOO-om i više je nego očita. ‘Tako je ovdi / Na skalama svakog portuna / Tu se ne prodaje gluma / Od školskoga pa sve do klupa svaka je namjera gruba / Tako je ovdi / Od prvoga dana negdi daleko je ljubav’

Davno opjevano splitsko stanje uma dobilo je u Kreši novog sjajnog kroničara koji svakom rimom, svakim versom, pjesmom i albumom srasta sa svime što ga okružuje i izbacuje nam to uz vrhunske beatove ravno u glavu.

‘Split ZOO’ pobrao je odlične kritike te se od objave nalazi na listi najprodavanijih albuma. Krešo je na albumu skupio 17 pjesama i mnoštvo gostovanja prepoznatljivih figura splitske hip-hop scene – oni su zakucani u Splitu, oni su ‘ovdi’. A kako je ‘ovdi’? Onako kako Krešo Bengalka repa, gdje ‘od prvoga dana negdi daleko je ljubav’.

Krešo Bengalka definitivno je jedno od najzanimljivijih i najboljih imena regionalnog hip-hopa. Dva albuma su iza njega, ‘Finale’ i još uvijek aktualni ‘Split ZOO’, a nove rime i beatovi već se slažu. Uz autotune ili bez njega, nije niti bitno. Bitno je da Krešo progovara o onome što svi itekako dobro vidimo i osjećamo – a to je najtvrđe od svega.