Predstavljeni finalisti 22. izdanja HaGeeF-a!
14. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Predstavljeni finalisti 22. izdanja HaGeeF-a!

Dvadeset i drugu godinu za redom, nacionalna platforma glazbene scene hrvatske, Ha|Ge|eF, otvara novu sezonu najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe! 

U svojoj dugoj tradiciji prepoznavanja raznolikosti, kreativnosti i inovativnosti, Ha|Ge|eF je spreman u moru sve kvalitetnijih glazbenih debitanata pronaći najbolji mladi bend 2018. Nakon preslušavanja materijala pristiglih na natječaj za 22. izdanje najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe, žiri Ha|Ge|eF je odabrao ovogodišnje finaliste – Jeremiah’s, Sowas, dno., Cyber Hate i Home Conflict!

Skupinu groove entuzijasta, poznatijih kao Jeremiah’s, sretnih sedam godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru, ukrašenu funkom i ojačanu rockom. Novim finalistima festivalske pozornice nisu strane, a na mnogima od njih okitili su se pobjedama stoga ne očekujemo ništa manje nego sjajan nastup na Ha|Ge|eF -u.

Među projektima koji na hrvatskoj glazbenoj sceni plijene pažnju svojom kreativnošću i jedinstvenim pristupom glazbenoj jednadžbi svakako se ističe varaždinski electro/alternative bend Sowas, koji će vas osvojiti kompleksnim instrumentalnim kulisama i sjajnim vokalima. Sowas je ujedno i jedan od pet prošlogodišnjih finalista koji dokazuje da su trud i upornost najbolji temelj uspjeha.

Bend dno. fenomen je nastao na temeljima glazbenih sastava zagrebačke i splitske underground scene. Poput mitskog Golema, u svojoj nesavršenosti dno. je nastajalo korak po korak iz blata i kaljuže glazbenog podzemlja još od ‘90-ih, a njime upravljaju riječima i žestokim rifovima njegovi stvoritelji, Davor Novosel, Nino Šarić i Oleg Berić.

Cyber Hate, industrial/groove metal bend iz Zadra, koji na sceni praši već šest godina i publiku osvaja svojim prvim izdanjima, već smo imali priliku poslušati na eliminacijskoj rundi 19. izdanja Ha|Ge|eF festivala u Zadru. No, njihove svirke nikada dosta!

Home Conflict, kao mladi zagrebački punk rock bend autorske zvučne kulise počeo je graditi na temeljima kalifornijskih punk rock pionira, a nakon sjajnih predstavljanja na pozornicama hrvatskih festivala na kojima njihovi nastupi ne samo da nisu prošli nezamijećeni već su ih lansirali na međunarodnu scenu, Home Conflict sprema se predstaviti debitantsko studijsko izdanje!

Ovogodišnji, 22. po redu, HaGeeF započinje 18. i 19. svibnja programom HGF Zagorje Supra Omnia koji će se održati na čak tri lokacije – u ZCUK Regenerator, na Ljetnoj pozornici Polanović i u Parku Milana Prpića, a bit će predstavljen i projekt budućeg kompleksa objekata kulturnog centra Re-Generator.

Finale ovogodišnjeg HaGeeF-a održat će se u srijedu 30. svibnja u ZCUK Regenerator uz nastup uvijek originalnih i energičnih Let 3, kojima će se pridružiti i omiljeni zagrebački melodični punk rockeri, Mašinko! Isti dan na drugoj lokaciji će na Ljetnoj pozornici Polanović biti održan program HGF Classic gdje će kao headliner nastupiti grupa Nola u sklopu turneje kojom slave 25 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Nema sumnje kako će, uz niz odličnih izvođača natjecatelja te headlinere Let 3 i Nolu, na obje lokacije biti sjajna atmosfera, a dobra zabava nastavlja se i iduća dva dana. U četvrtak 31. svibnja na Ljetnoj pozornici Polanović posjetitelji mogu uživati u World Stage programu, dok će se svečana dodjela ovogodišnjih nagrada održati u petak 1. lipnja u ZCUK Regenerator gdje će se ovogodišnjim pobjednicima na pozornici pridružiti i prošlogodišnji pobjednici – zagrebački bend Lika Kolorado, te fenomenalni TBF kao headliner završnice 22. HaGeeF-a!

Cijena ulaznice za svaki pojedini dan HGF ZSO je 20 kn dok je cijena ulaznica za sve dane održavanja ovogodišnjeg HGF-a iznosi samo 60 kn.